Tutaj asztallapból, olajoshordóból! Elképesztő járművekkel szelték a habokat a fiatalok

Székesfehérvár - Különleges vízi alkalmatosságok szelték át az egykori vidámparki tó vizét szerdán.

Kővári Gabriella

A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola a kreatív energiákat mozgósító tutajversenyt már tizennyolcadik alkalommal rendezte meg. Csakis saját készítésű járművekkel indulhattak a résztvevők. A vízijárművek megalkotása során bármilyen veszélytelen anyagot felhasználhattak. Volt, aki műanyag asztallap alá szerelt műanyagpalackot használt tutajként, de farostlemezekből, olajoshordókból is építkeztek. A versenyzőknek a partvonaltól a szigetig kellett elevickélniük, majd visszatértek a partra. A csupa lányokból álló csapat negyedtávon vízbe borult, de a gumicsónakos vízimentők munkájára nem volt szükség.


-  Az indulás egyik feltétele volt a minél ötletesebb zöldkártya és a forgalmi engedély megléte, amelyet a zsűri a tutaj küllemével együtt pontozott - mondta Fekete Zoltán, aki a Tóparti diákönkormányzatot patronáló tanáraként szervezte meg a versenyt.  Az úszni tudás is feltétel volt, valamint balesetvédelmi oktatáson is részt kellett venniük a jelentkezőknek, hiszen nem lehet tudni, mit rejt a tó mélye.

 


 Az induló nyolc csapat közül első helyen végzett a Tópartizánok csapata a Néni Aero névre keresztelt tutajjal, második lett a Pirates of the Tóparty Lake a Süllyedni Kész Tutajjal, a dobogó harmadik helyére pedig a Vízipatkányok állhattak a Songbird-del.
 
  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!