Lázár Pál: nagyon sokat köszönhetek a Vidinek

FMH - Hazatért, s csütörtökön Fehérvárra érkezik elbúcsúzni a Viditől Lázár Pál, aki 3 évre Törökországba szerződött. A válogatott védő a piros-kékeknél lett elismert futballista.

Matók János

 

Szerdán kora délután hazaérkezett Törökországból Lázár Pál, a bajnok Videoton FC 5-szörös válogatott védője, aki elköszön a fehérvári piros-kékektől, hiszen 3 évre elkötelezte magát a török élvonal újoncához, a Samsunspor együtteséhez. A törökök - bár korábban Vanczák Vilmost is kinézték maguknak - ragaszkodtak  Lázár megszerzéséhez, olyannyira, hogy már bő egy hete megszellőztették a kivásárlását a Viditől. Persze, ez azért nem ment annyira könnyen, ám miután az eladó és a vevő végül megegyezett egymással,  az olaszországi edzőtáborból hazatérő Lázár -  némi túlzással - az egyik gépről a másikra szállt át a Liszt Ferenc Repülőtéren.
- Hétfőn, amikor leszálltunk  a Fekete-tenger parti 1,2 milliós nagyváros, Samsun repülőterén, már akkor óriási meglepetés ért, hiszen a klub szurkolói és a helyi média is úgy fogadott, mint egy világsztárt - kezdte beszámolóját Lázár Pál. - Már az is hihetetlen érzés volt, ám amikor megérkeztünk a szállodába, hatalmas tűzijáték vette kezdetét. Azt hittem, valami ünnepség zajlik, ám a klub tulajdonosa ekkor elárulta, hogy mindezt  az én tiszteletemre rendezték. Számomra már ekkor bebizonyosodott, hogy miért is mondják fanatikusoknak a törököket, pedig ez még nem egy meccs volt.

- Milyen volt villámlátogatásának a napja, hiszen csak kedden tartózkodott ott.

- Reggel azonnal a különböző orvosi vizsgálatokon vettem részt, a Samsunspor pár játékosával együtt. Minden részletre kiterjedő, alapos felmérésben volt részem, de természetesen nem volt semmi probléma. Köszönhetően a Vidi olaszországi edzőtáborának is, ahol Paulo Sousa alaposan megdolgoztatott minket. Délután aláírtam a 3 éves szerződésemet, de volt némi időm körülnézni a városban, valamint kiválasztottam a számunkra megfelelő lakást is. Hiszen a kedvesem, Mercédesz is velem tart majd.

- Jól megfontolta a lépését?
 
- Úgy érzem, hogy igen. Előtte azért megfelelően tájékozódtam, több olyan játékos véleményét is kikértem, akik korábban Törökországban játszottak. Arról nem beszélve, hogy bár ugyan az élvonal újonca a Samsunspor, de nagyon komolyak a klub céljai. És persze azt sem titkolhatom, hogy ezzel a szerződéssel anyagilag egy életre megalapozhatom a jövőmet.

- Vidi, az emlékek?

- Nagyon, de nagyon sokat köszönhetek a klubnak, a társaknak, az edzőknek, az alkalmazottaknak, a vezetőknek és Garancsi István tulajdonosnak, hiszen itt lettem NB I-es játékos és válogatott. Nagyon szép három és fél évet töltöttem el a Vidiben, amit soha nem felejtek el. Csütörtökön elköszönök mindenkitől Fehérváron, hiszen készülnöm kell a vasárnapi indulásra, mert hétfőn az új csapatommal elutazunk a hegyekbe, az edzőtáborba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!