A legszebb stand az övék

Fehérvárcsurgó - A kápolnásnyéki Sarkadi házaspár standja érdemelte ki a Legszebb stand címet a hét végén, az óriási érdeklődés mellett megrendezett kertművészeti napokon.

B. Kiss László

A köztársasági elnök hitvesen, Makray Katalin vezette zsűri ugyan már pénteken, a Nemzetközi Dísznövény és Kertművészeti Napok megnyitásakor végigjárta  a standokat, a legszebbnek járó cím   s vele a két személyes párizsi utazás  nyertesét csak  vasárnap délután, a zárást megelőzően hirdette ki a házigazda, Károlyi György. A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkjában óriási érdeklődés mellett, hetedszer megrendezett,  kertművészeti napok legszebb standja címmel a kápolnásnyéki Sarkadi házaspár büszkélkedhet - derült ki az eredményhirdetés alkalmával, amelyet rövid,  heves zápor követett. Ernyő alá húzódva beszélgettünk hát Sarkadi Ferenccel, és feleségével, Sarkadiné Magdival. A házaspár 15 éve alapította a faiskoláját Kápolnásnyéken. De nem csupán facsemetéket,  a fűtött fóliasátor alatt balkonvirágokat, egynyáriakat is nevelnek. Csurgón négy évvel ezelőtt voltak először, s akkor is az övéké lett a legszebb stand - mondta el a feleség. A stand kialakításával azt az utat szerették    volna érzékeltetni, amelyet a virág jár be addig, amíg beteljesíti küldetését: valakinek a kezébe nem kerül egy emlékezetes ünnepen - magyarázta Sarkadiné Magdi, akinek a rózsa a kedvence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!