A fehérvári Kordován Brigitta karate világbajnok!

FMH - A WUKF karate világszövetség május 27-29. között az olaszországi Lignanóban rendezte a felnőtt és veterán világbajnokságát. Az Alba Shotokan Dojo SE két versenyzőt és egy bírót delegált, mérlegük: egyéni világbajnoki cím és csapat bronz.

Parall Bálint

 

Az olaszországi versenyen 45 nemzetközi szövetség 740 versenyzője vett részt, Székesfehérvárról Kordován Brigitta és Rétlakiné Gyöngyösi Diána lépett tatamira, Rétlaki Gábor, az Alba Shotokan Dojo SE elnöke pedig csak a szélére, ő bíróként tevékenykedett a világbajnokságon, ahol minden eddiginél nagyobb mezőny gyűlt össze - idén felemelték a nevezhető versenyzők számát.
A fehérváriak január óta heti 12 edzéssel, 5 hazai illetve nemzetközi versennyel készültek a megmérettetésre.
A háromnapos verseny pénteken és szombaton a selejtezőkkel kezdődött, vasárnap rendezték a döntőket.
A fehérváriak számára különösen fontos volt a vb, hiszen ezüst- és bronzérmeket korábban már szerzett a klub, aranyat azonban még sosem.
Pénteken egyéni formagyakorlatban egyik fehérvári sem került a négy közé, és kizárás miatt - egy megengedettnél nagyobb fejre ütésnél behívták az orvost, aki nem engedte tovább a küzdelmet - a rotációs csapatküzdelmekben sem jutottak a négy közé.
Szombaton a csapatversenyt és az egyéni küzdelmeket rendezték. Formagyakorlatban a fehérváriak hiba nélkül teljesítettek, ami végül a vasárnapi döntőben bronzérmet eredményezett a Kordován Brigitta-Rétlakiné Gyöngyösi Diána csapatnak, amelyik hajszálnyira volt attól, hogy küzdelemben is érmes legyen.
Az egyéni küzdelemben Kordován Brigitta fantasztikusan menetelt, két győzelem után egy hosszabbításos mérkőzést is megnyerve jutott a döntőbe. Ott egy brazil lány várt rá, akit fordulatos küzdelem után győzött le, világbajnoki címet szerezve ezzel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!