Szívtájékon szúrta volt főnökét egy férfi, életmentő műtét kellett

FMH – Egy 47 éves baracsi férfi dulakodás közben szívtájékon szúrta volt főnökét hétfőn este. Az eset tisztázása még folyamatban van, de a rendőrség emberölés kísérletével gyanúsítja az elkövetőt.

feol.hu

A mentőktől érkezett tegnap este fél nyolckor a bejelentés a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletére, miszerint egy baracsi telephely előtt egy férfi késsel megszúrt egy másikat – tudtuk meg kedden Németh-Kész Mónika megye rendőrségi szóvivőtől.

A rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek, ahol a sértett hozzátartozói, valamint alkalmazottai visszatartották a késelő férfit. Tekintettel arra, hogy az ő fején is sérülések voltak, a mentők mind a sértettet, mind az elkövetőt beszállították a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba.

Az 50 éves baracsi férfit szívtájékon érte a késszúrás. A kórházban életmentő műtétet hajtottak végre rajta, jelenleg az intenzív osztályon van. A 47 éves, szintén baracsi elkövető a fején sérült meg, sérülése nyolc napon belül gyógyuló. Orvosi ellátását követően őt a járőrök előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol a nyomozók emberölés elkövetésének kísérletével meggyanúsították. Kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését részben beismerte.           

A nyomozás eddigi adatai szerint hétfőn este az elkövető a sértettet – aki valamikor munkaadója volt – vállalkozása telephelyén kereste fel egy ismerősének a cégtől való elbocsátása miatt.  

A két férfi között dulakodás alakult ki, melynek során az egykori alkalmazott egy 15 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel szívtájékon szúrta volt főnökét. A két felet végül a kiabálásra az épületből kiszaladó alkalmazottak, illetve a vállalkozó hozzátartozói szedték szét. A bűncselekmény egyes mozzanatainak tisztázása még folyamatban van. A sértettet egyelőre állapota miatt még nem sikerült kihallgatni.

A támadót a nyomozók kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását – tette hozzá a szóvivő.      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!