Visszavette a város a telket

Székesfehérvár - A város még 2005 augusztusában adta el a Zrínyi és Huszár utcák közötti területet, ám mivel ott azóta sem épült semmi, most visszavásárolja azt.

Házi Péter

Közel 356 millió forintért talált gazdára  2005 augusztusában az Interspar és Praktiker mögötti, több mint 14 ezer négyzetméternyi beépítetlen terület. Az önkormányzat az adásvételi szerződésben kikötötte, hogy négy éven belül beépítési kötelezettség terheli a vevőt, s ennek biztosítására visszavásárlási jogot kötött ki. A területet megvásárló SH-Prémium Ingatlanközvetítő Kft.  új tulajdonosa azonban időközben jelezte, módosítani kívánja a beépítésre vonatkozó terveket, és a szomszédos bevásárlóközponttal összekötve kívánja a beruházást megvalósítani, ám ehhez szüksége lenne a két terület között átvezető, városi tulajdonban lévő útra is. 2009-ben  a város úgy döntött, 2012. december 31-éig meghosszabbítja a tulajdonos beépítési kötelezettségét, ám a cégnek vállalnia kell  a Zrínyi utcában tervezett szennyvíz- és csapadékcsatorna kiépítését. A város pedig hajlandó lett volna a szóban forgó út területcserével történő átadására. Ennek ellenére mégsem jött létre szerződésmódosítás, így 2010 februárjában újra a városatyák elé került a kérdés. Akkor az a döntés született, hogy augusztus végéig kap a vállalkozás haladékot a megállapodásra, ez a határidő november 30-ára módosult. A legutóbbi közgyűlésen így a város végül úgy döntött, az eredeti árért, 356 millióért visszavásárolja a területet, s azt majd más módon hasznosítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!