Ördögi varázslat

A második harmadbeli káprázatos helyzetkihasználásával állva hagyták a kék-fehérek a vendég Klagenfurt együttesét, megérdemelten begyűjtve ezzel a két pontot.

Tóth Bence

Sapa Fehérvár AV19 - EC KAC

6-4 (1-1, 4-0, 1-3)
Székesfehérvár, 2900 néző. Vezette: Schimm, Hütter, Smeibidlo
SAPA Fehérvár AV19: HETÉNYI - Horváth, Tokaji, Sofron (2), VAS 2, LADÁNYI 1 (1) - ACKESTRÖM (2), Kranjc, PALKOVICS 1 (1), JOHANSSON (1), MIHÁLY 1 (1) - Durco, Jobb, Benk, Fekete, Kovács - Maklári, Orbán, Vaszjunyin, Holéczy 1. Vezetőedző: Kevin Primeau.

EC KAC: Chiodo, Swette - Furey, Schumnig 1, Kalt (1), Schuller 1 (1), Hager - Brown, Kirisits, Scofield (1), Shantz (1), Schellander 1 - Reichel (2), Ratz, Hundertpfund, Spurgeon, Pirmann - Geier S., Herburger (1), Geier M. 1, Vezetőedző: Many Viveiros
Kiállítások: 6 perc, illetve 12 perc

"Szerezhettünk volna meglepetést, mert komoly helyzetek maradtak kihasználatlanul. Mindenesetre  le a kalappal a védőink és Hetényi előtt, sokat tettek az egy pontért." - kanyarodott vissza egy gondolat erejéig még a linzi derbire Ladányi Balázs. Felvetésemre, miszerint mindkét együttes nélkülözte egy-egy húzóemberét, a csatár rögvest leszögezte, hogy nem befolyásolta a csata végkimenetelét.

Visszaemlékezve a legutóbbi bécsi derbire, több húzóemberét nélkülözve állt helyt a Sapa, így igazat adhatunk Ladányinak. A zágrábi győzelem és linzi pontszerzést követően elmondhatjuk, hogy a csapat kezdi megtalálni "régi" önmagát, mi több védőmunkáját is egyre kevesebb kritika érheti.

Önmagáért beszélő sorozattal, négy győzelmet a háta mögött tudva érkezett tegnap a Raktár utcába a listavezető Klagenfurt csapata. Oliver Pilloni, a vendégek szakvezetője szerint mindig nehéz nyerniük Magyarországon, hozzátéve nem egészen érti, hogy miért maradtak le annyira a fehérváriak tabellán. 

"Bárkit bárhol le tudnak győzni. Idegenben nem sok esélyünk van, hasonlóan a Linzhez, rendkívül erősek otthon. Szerencsére a hazai mérlegünk nem rossz ellenük, kétszer is majdnem sikerült legyűrni őket, de csak egy-egy pontot szereztünk. Bízom benne, hogy mivel messziről jönnek, meg tudjuk lepni őket. Minél kevesebb kiállítással kell megúszni a meccset, mert emberelőnyös játékuk kiemelkedő a ligában." - fogalmazta meg a piros-fehérek játéka elleni ellenszert a Sapa legeredményesebb pont gyárosa, Ladányi.



A mérkőzés kezdő momentumaiban támadóbb szellemben léptek jégre a vendégek, jelezvén, hogy hat pontos előnyük birtokában sem érzik még magukat a páholyban a Liga táblázatán. A hazaiak azonban gyorsan magukra találtak, nehéz lenne felsorolni az ígéretesebbnél is ígéretesebb helyzetek kialakítóit, mindenki és minden sor tette a dolgát, így a teljesség igénye nélkül Ackeström, Johansson, Benk és Mihály is kis híján bevette Swette kapuját.

Szokták mondani ami késik nem múlik... Így is lett. A 18. minutumban Ladányi a jobb sarokból szolgálta ki mesterien a kapu előtt egyedül ólálkodó Vast, aki a jobb alsóba helyezte a pakkot 1-0. Túl sok idejük nem volt örülni a hazaiaknak, Schantz kipattanóját, az elfekvő Hetényi mamutja mellett passzírozta be Schellander, kevesebb mint egy perccel később 1-1.

Ritka, hogy egy csapat már a 28. percben időt kér, pedig a tegnapi meccsen, miután egymás után kettőt kapott a Klagenfurt ez történt. A második játékrész 7. percében előbb Ladányi - a tőle megszokott módon - éles szögből Swette lábai között talált be 2-1, majd Holéczy góljával jelezte, hogy sérülése már a múlté: felszántotta a pályát és lövésével a végsőkig kivárt 3-1. Pörgött a Volán és a harmadnak még a fele hátravolt. Ekkor Palkovics vette ki részét a gólgyártásból, a jobb alsóba lőtt 4-1. Mihálynak is érett egy tollvonás a statisztikai rovatban, keményen dolgozott érte, a kapu közepéről eleresztett bombájával avatta fel Chiodo ketrecét 5-1.  

A szünetet követően a maroknyi karintiai szurkoló számára csupán apró szépségtapaszt jelentett, amikor Manuel Geier betalált 5-2. A rend perceken belül helyreállt, Vas a múlt heti zágrábi derbit követően ismét duplázott 6-2. A végjáték ugyan kissé izgalmasra sikeredett, Sapa emberhátránynál Schuller osztott ki egy kötényt Hetényinek, majd jött még Schumnig találata is. Chiodo a végén lekorcsolyázott, ám hősiesen kivédekezték Horváthék a létszámfölényt, megérdemelten aratva ezáltal rendkívüli fontos győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!