Mi van a színházi kulisszák mögött?

Dunaújváros - Kukkants a kulisszák mögé! - január 29-én ezzel a címmel rendez hagyományteremtő szándékkal családi nyílt napot a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.

Gábor Gina

Szeretnének egész napos kikapcsolódási lehetőséget nyújtani mindazoknak, akik kíváncsiak a színpad mögötti életre. A közönséget a színészek és a színház munkatársai kalauzolják majd.  A nyílt nap reggel 9 órakor köszöntővel és a Táncszínház megtekintésével kezdődik. Nemcsak az öltözőkbe és a jelmezvarró helyiségbe pillanthat  be a nagyérdemű,  hanem egy próbán is részt vehet. Majd az  MMK kisközössége feketefényes produkciót ad elő Téli mesekönyv címmel,  a zenekari árok megtekintése után a látogatók kipróbálhatják a forgószínpadot és a süllyesztőt is. A jelmezpróbán  11.30 óra körül  a vendégek belebújhatnak kamaraszínházban született   produkciók jelmezeibe, és lefotóztathatják magukat  egyebek mellett  a Zöldboszorkával, Svejkkel, az ördöggel vagy a Zsiványtanya tűjével és rákjával. Közben a társulat szendviccsel is kínálja a látogatókat.
A  világosító- és hangosítószoba titkaiba is be lehet kukkantani, majd a nagyszínpadon egy darab színpadra kerülésének folyamatát ismerhetik meg a színházbarátok. Ezt a korábban kiírt jelenetíró pályázatra beérkezett néhány perces művek felhasználásával szemléltetik. Megtudhatjuk, hogyan áll össze egy szövegkönyv, mi alapján dől el, hogy ki játszik egy-egy  szerepet, a színészek elmesélik legemlékezetesebb történeteiket. A program alatt színházi totót tölthet ki a közönség. A helyes megfejtéssel ajándékot lehet nyerni. Bemutatják a Beugró című tévéműsor  helyi adaptációját: Boda András újságíró vezetésével a társulat tagjai teszik próbára improvizációs képességüket. A nyílt napra  újságcikkekból, fotókból összeállított  színháztörténeti kiállítás  nyílik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!