Maró folyadékkal öntötték le az igazgató autóját - több mint egymilliós a kár

Felcsút - Súlyosan megrongálták az iskola igazgatójának autóját a minap ismeretlenek. A hivatalos kárbecslő szerint egymillió-kétszázezer forint a kár.

Zsohár Melinda

A hétfő esti tantestületi értekezlet után távoztak a pedagógusok az iskolából, s döbbenten látta Flier Éva igazgatónő, hogy maró folyadékkal öntötték le hároméves, megkímélt kocsiját. Szinte a teljes festékfelület megsérült, amit a kárbecslő szakemberek is megerősítettek. Az igazgatónő rendőri feljelentést tett, folyik a nyomozás.

- Nagyon szomorú vagyok a történtek miatt – fogalmazott megrendülten Flier Éva. – Anyagilag is érzékenyen érint a vandál pusztítás, de ennél is jobban lesújt érzelmileg, mivel a szülőfalumban követték el ellenem – mondja. Flier Éva Felcsút szülötte, ám felnőttként Budapesten töltött el húsz szakmai évet, több jelentős oktatási intézményt vezetett. Három éve döntött úgy családjával, hogy hazatér, s pályázik az Endresz György Általános Iskola igazgatói székére. Erős önkormányzati támogatással elnyerte a megbízatást, kapcsolatai révén jelentős adományokkal gazdagította a szűkös költségvetésből működő iskolát. Vérbeli pedagógus, elkötelezett nevelő és tanár. Tehetséggondozó programokat indított, s a nemzeti ünnepek községi megtartása, valamint egy emlékű felállítása is a nevéhez kötődik. A 2010-es önkormányzati választáson a Fidesz jelöltjeként indult a helyi képviselőségért, amelyet az összes induló közül a legmagasabb szavazattal kapott meg.

- Nyílt ember vagyok, bármilyen problémát meg lehet velem beszélni szemtől szembe, nem kellene ilyen nemtelen eszközhöz folyamodni. Bízom az igazságszolgáltatásban, s abban, hogy megkerül a tettes – fogalmaz bizakodóan. – Egyedül az vigasztal, hogy az elkövető egy vagy két személy nem Felcsútot képviseli, a tettes(ek) nem ingatják meg bizalmamat szeretett falum iránt. Tudomásom szerint ellenségem nincs, senki nem fenyegetett meg, perben, haragban nem állok senkivel, a szülők is tisztelnek.

Az iskola tantestülete nevében Mautner Klaudia fejezte ki mindnyájuk együttérzését, s támogatásukról biztosították az igazgatónőt. Flier Éva teszi tovább a dolgát, s reménykedik az elkövetők kézre kerítésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!