Az angyalok segítettek - támogatás családoknak

Székesfehérvár - Csupa nehéz helyzetben lévő, több gyermeket nevelő család jutott támogatáshoz a Fehérvár angyalai című pályázatnak köszönhetően. Csütörtökön vehették át az utalványokat.

S. Töttő Rita

Székesfehérvár önkormányzata 2010 karácsonyára készülve először hirdette meg a Fehérvár angyalai pályázatot. Az adományozó akció kapcsán széles körű társadalmi összefogás valósult meg, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a csütörtöki ünnepség, amikor zsúfolásig telt  a nagytanácsterem a városházán. Az önkormányzat hatvanegy családot látott vendégül, amelyeket környezetük a pályázatra javasolt. Köztük olyanokat, mint Pál Bélánét, aki nyolc gyermeket nevel egyedül. Cser-Palkovics András polgármester alá is húzta megnyitóbeszédében a nevelni szót, mondván: - Ezzel a pályázattal a több gyermeket nevelők teljesítményét szerettük volna elismerni. Maga a gyermeknevelés már önmagában is nagy teljesítmény, főleg olyan családokban, amelyek nincsenek könnyű helyzetben, de a nehéz körülmények ellenére igyekeznek úgy nevelni a szülők  gyermekeiket, hogy azok osztályukban, közösségükben kiemelkedhessenek szorgalmukkal, tudásukkal, tehetségükkel.
Sok támogatás érkezett fehérvári vállalatoktól, cégektől, magánszemélyektől, aminek eredményeként minden pályázatra javasolt család kaphatott ajándékot: tizenketten 100 ezer, huszonhatan 50 ezer forint értékű, háztartásigép-vásárlásra jogosító utalványt vehettek át, a többi család pedig kisebb értékű műszaki cikket vásárolhat a kapott bónnal.

 


- Négy gyermeket nevelünk a feleségemmel, aki nem tudott eljönni, otthon ápolja lyukas szívvel született kisebbik fiamat. Munka nélkül vagyok,  így pokoli  nehéz megoldani a megélhetést. Az elvem viszont az, hogy ahol egy gyerek elfér, ott kettő is, s ahol három, ott négy is. Nem terveztük őket, de mindet szeretettel fogadtuk - mesélte Vimmer Ferenc, akinek Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője adta át az utalványt.
Hasonlóan nehéz helyzetben van az összes család, amelyeknek kézzelfogható segítséget jelent a támogatás.
- Vannak nehézségeink, de mindig igyekeztük családon belül megoldani az anyagi problémákat - árulta el Krobák Gábor és felesége, akiket szintén megajándékoztak Fehérvár angyalai. A fiatal székesfehérvári párt négy csöppnyi gyermekük is elkísérte az eseményre, amelynek végén mindenki finom fehérvári puncstorta-szeletet kóstolhatott, szintén egy felajánlásnak köszönhetően. A pályázat minden szempontból sikeres volt: sok támogató megmozdult, és valóban a legrászorultabbak jutottak némi segítséghez. S ami még jó hír: a polgármester ígérete szerint a pályázatot idén legalább egyszer még megismétlik.
- Nem mindig csak a karácsonyhoz kötődően kell ilyen kezdeményezéseket megvalósítani, bár tény, hogy olyankor az adományozók is könnyebben adnak. Reméljük, máskor is sikerül - mondta.

A fő támogatók, akik közel milliós támogatást nyújtottak a  programok megvalósításához: Alcoa,  OTP Bank,  Alba Plaza,  FMH,  Phillips, Nimbusz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!