Új helyre költözik a városgondnokság

Székesfehérvár - Hétfőtől, január 3-tól a Szent Vendel utca 17/A alatt várja az ügyfeleket a városgondnokság. Az új, korszerű székháznál jóval több lesz az ügyfélparkoló is.

Házi Péter

Januártól új helyen, a Szent Vendel utca 17/A alatt  várja  a fehérvári városgondnokság az ügyfeleit: a  költözködés már a napokban megkezdődött, szerdán a sajtó képviselőinek is megmutatták az új székházat. Mint Bozai István városgondnok elmondta, a félkész állapotú épületet, valamint az egykori Fetév székházat még  a nyáron vásárolta meg saját forrás és hitel segítségével a városgondnokság, és saját embereivel befejezte az építkezést. Az  új székház a hozzá tartozó tízezer négyzetméteres területtel  mintegy egymilliárdos vagyongyarapodást is eredményezett a cégnél. Az épületben több közszolgáltatást végző cég, például a Depónia Kft. és az  Önkormányzati Informatikai Központ, valamint egy ügyvédi iroda is bérel helyiségeket.

A következő év tavaszán a közel száz új parkolóhely és az új, hátsó út megépítése is megtörténik, így a korábbi helyszínnél nagyságrendekkel több parkoló várja majd az ügyintézésre érkezőket. A parkolási csoport például már január 3-tól ezen a helyszínen fogadja az ügyfeleket, a mozgássérülteket akadálymentes iroda fogadja.
A Malom utca és a Szent Vendel utca kanyarjába hamarosan a nagyméretű tábla is kikerül, hogy jelezze, hol kell bekanyarodni a városgondnoksághoz. A korábbi, Lövölde utcai épületet eddig bérelte a városgondnokság, a még korábbi, saját tulajdonú Piac téri épületének bérbeadásából mostantól az új székházra felvett hitelt fizeti a cég.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!