Menekülés közben fogták el az ékszertolvajt

Mór - Vásárlónak álcázott tolvaj fosztott ki egy móri ékszerboltot, ám messzire nem jutott a drágaságokkal, mert a rendőrök hamar elfogták. Kiderült, hogy nem először próbálkozott hasonló bűncselekménnyel.

feol.hu

A Móri Rendőrkapitányságra csütörtökön délelőtt 10 óra előtt pár perccel azzal szaladt be egy nő, hogy kirabolták – számolt be az esetről Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Kiderült, hogy a kapitányság közelében lévő ékszerboltba ment be egy ismeretlen férfi vásárlási szándékkal, majd miután az eladó kitette elé az ékszereket tartó filctáblákat, felkapta azokat, és elszaladt velük.
Az eladó kiabálására figyelt fel a kapitányság épülete előtt tartózkodó civil ruhás rendőr, aki egyből a tolvaj nyomába eredt. Őt aztán több kollégája követte, akik már a kapitányság épületéből szaladtak az elkövető után.
Mintegy 500 méter megtétele után a rendőr társaival elfogta és megbilincselte a tolvajt, akit előállítottak a kapitányságra.  

A 23 éves oroszlányi férfit – aki korábban már volt büntetve kábítószer-fogyasztás és vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, és jelenleg is folyik vele szemben hasonló bűncselekmény elkövetéséért büntetőeljárás az Oroszlányi Rendőrkapitányságon – lopás elkövetése miatt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A körülbelül kétmillió forint értékben zsákmányolt ékszerek 98%-át a rendőrök lefoglalták, a többit – amiket menekülése közben ejtett le – a rendőrök még keresik.

A Móri Rendőrkapitányság kezdeményezi a férfi előzetes letartóztatását, és vele szemben gyorsított eljárás keretében folytatják le a nyomozást, így akár egy hónapon belül ítélet születhet – tette hozzá Németh – Kész Mónika rendőrségi szóvivő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!