Még nem lesz chip az ebeken

Mór - Három nagyvárossal közös ipari klaszter létrehozását kezdeményezte a kisváros polgármestere. Ez a kistérségi tanács ülésén hangzott el, ahol egész sor témát tárgyaltak.

B. Kiss László

Székesfehérvár, Tatabánya Győr és Mór részvételével ipari klaszter létrehozását kezdeményezte Fenyves Péter, a kisváros polgármestere. Ezt maga az elöljáró jelentette be a móri többcélú kistérségi  társulás tanácsának keddi ülésén. A klaszter a munkahelyek megtartását, újak teremtését célozza, és fontos szerepe lehet abban, hogy ismét napirendre kerüljön a 81-es út  szélesítésének kérdése is  mondta el Fenyves Péter, aki egyben a tanács elnöke.  A móri kistérségi társulás 2008-ban nyert 61 millió forintot a fenntartásában működő nyolc iskola digitális táblákkal, laptopokkal, projektorokkal történő fölszerelésére. A támogatási szerződést aláírták, a közbeszerzés miatt azonban várhatóan csak jövőre jutnak végre a gépekhez az intézmények  mondta el az ülésen Andavölgyi Ferenc, a kistérségi társulás  munkaszervezetének  vezetője.
A móri kistérségi társulást a gyepmesteri feladatokat ellátó cég azzal az ajánlattal kereste meg, hogy chippel látná  el a régió ebeit annak érdekében, hogy kevesebb galibát okozzanak a kóbor kutyák. (A  gazdátlan ebek kérdése nem először kerül terítékre a tanács ülésein.)  A grémium nem élt  az ajánlattal. Mint azt Wéninger László, Balinka polgármestere,  a tanács településfejlesztési bizottságának   elnöke indoklásul elmondta: egyrészt nem szívesen vernék újabb költségbe a gazdákat, másrészt lehetséges, hogy érdemes kivárni:  a chipet várhatóan amúgy is kötelezővé teszik az ebek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!