Csak néhány millió maradt

Székesfehérvár - Maradt egy kis pénz a költségvetés tartalék keretében, ebből beázásokat szüntetnek meg, szétrohadt ablakokat cserélnek újra, hogy a balesetveszély megszűnjön.

Házi Péter

Az év végéhez közeledve már látható, hogy néhány millió forint megmaradt a költségvetés felújítási tartalék keretéből. Az összegből a legsürgetőbb, balesetmegelőzési munkákat végzik el a város intézményeiben, a legutóbbi közgyűlés a munkák kivitelezésére egyszerű közbeszerzést írt ki.
A Tolnai úti óvoda egyik foglalkoztatótermében például annyira elhasználódtak az ablakok, hogy a négy közül jelenleg mindössze egy nyitható. Ráadásul a terem udvarra nyíló ajtaja alatt is óriási a hézag, az ÁNTSZ közegészségügyi ellenőrzés során októberben kérte a javítást. A felújítás során új ablakokat és ajtókat kap ez a foglalkoztató. A Vörösmarty Mihály Általános Iskola több helyisége folyamatosan beázik. A további károk megelőzése érdekében a Clasp technológiával épült iskola külső fenfa elemei közül hetet le kell cserélni, és a rájuk szerelt rossz radiátorok helyett is újakat kell venni.


A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola egyik tantermének mennyezete, az azon lévő gipszkarton burkolat a többszöri beázás miatt balesetveszélyes, a tanterem oldalfalai is beáznak, így a terem fölötti lapostetőn 170 négyzetméteren kell javítani a szigetelést. Ha ez elkészült, neki kell állni a tanterem mennyezetének felújításának. Javításra szorul a gimnáziumhoz tartozó, Sörház téri épület laposteteje is.
A Rákóczi úti idősek otthonában 240 négyzetméteren nedvesedik a lábazati vakolat, több helyen a Rákóczi úti járdára omlik, ráadásul az épület tűzfala szétmállott, öt téglasor  visszabontása és újrafalazása szükséges, de meg kell szüntetni a homlokzati tetőpárkányok balesetveszélyét is.  A hosszúsétatéri idősek otthonában ugyancsak mindennapos a beázás, 170 darab cserép cseréje és négy tetőkibúvó ablak beépítése szükséges.
Igencsak megérett a polgármesteri hivatal  épületében lévő vizesblokk felújítása is, nyolcvan négyzetméternyi mosdót kell rendbe tenni. A várkörúti adóirodában pedig a lámpatesteket cserélik ki.  A Városház tér 2. számú épületben hosszú évtizedeken át működött a házasságkötő terem, ám erre már nincs szükség, hiszen a Hiemer-házban elkészült az új házasságkötő terem. Így a korábbi helyszínen most tanácsnoki irodákat alakítanak ki, közel száz négyzetméteren, az önkormányzat és a közgyűlés munkáját jelenleg ugyanis hét tanácsnok segíti a képviselő-testület tagjai közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!