Kiegészítő buszjárat Maroshegyről, tervek a Szilvamag rendbetételéhez

Székesfehérvár - A Szilvamag területének rendbetételéről szóló engedélyezési eljárás folyamatban van a lapunk által rendezett maroshegyi fórumon ez a probléma is felmerült.

Házi Péter

A Dévényi utcában lakó Szalai István nem az egyetlen volt a Gárdonyi Géza Művelődési Házban rendezett lakossági fórumon, aki arra volt kíváncsi, mikor történik meg a Szilvamagnak nevezett  terület és a Nagyváradi utca rendbetétele, ez utóbbi utcában mikor lesz járda és vízelvető árok?
Az önkormányzat közlekedési irodájától kapott válasz szerint a Szilvamag  rendezésére vonatkozó tervek elkészültek, az engedélyezési eljárás folyamatban van. A Nagyváradi utcában járda építésének lehetőségeit pedig a Városgondnoksággal közösen megvizsgálják.
Lopert Péter (Nagybányai utca) arról panaszkodott, hogy a belső utcákból két és fél-három kilométereket kell gyalogolni a buszmegállóig. A hivatal válasza: a menetrend szerinti autóbuszjáratokhoz jogszabálynak megfelelő úthálózattal kell rendelkezni, ezért elsőként az utakat kell kiépíteni megfelelő szélességűre. Áthidaló megoldásként kísérleti jeleggel külön kiegészítő járat indítását rendelte meg a Közgyűlés december 12-től, elsősorban az iskolások számára. A járat reggel 7 órakor a Szilvamagból indul és a Nagyszebeni-Székely-Nagybányai- Brassói-út útvonalon keresztül érinti a Maroshegyi óvodát, a Táncsics Mihály Általános Iskolát és  átszállási lehetőséget biztosít a Széchenyi úton, illetve a Piac téren. A busz az óvodába, iskolába történő eljutást segíti! Egy hónap múlva tehát megkezdődik a teszt, a  folytatásról, bővítésről csak a tapasztalatok tükrében lehet dönteni!
A 63-as elkerülő út zajvédelme nem megoldott, négy éve küszködnek a problémával az út környékén élők  erről Márton Péter számolt be a lakossági fórumon. Mint mondta, tavaly egy jogerős határozat szerint augusztus 31-ig meg kellett volna épülnie a zajvédő falnak, de nem történt meg. Miért halogatják a határidők betartását?
Mint megtudtuk, a  Nemzeti Infrastruktúra Zrt. a határidő meghosszabbítását kérte az engedélyező hatóságtól. A közlekedési iroda információja   szerint forráshiány miatt nem tudták a tervezésre a közbeszerzést elindítani. A zrt. lapunknak korábban küldött válaszából  kiderül, hogy az építkezés várhatóan a jövő év,  2011. III-IV. negyedévében zajlik.
A Repülőtéri úton élő Máhr Lászlóné  azt kérné, legyen járda a Fűszért központig. Az ő kérését és a lehetőségeket  a közlekedési iroda egyeztetni fogja a Városgondnoksággal. Ugyanúgy, mint Komlósi Károly felvetését, miszerint a Repülőtér út mellett nincs közvilágítás, így az éjszakai műszakból hazatérőknek igen nehéz a sötétben hazajutniuk. Szükség lenne gyalogjárdára is, hogy az idősek el tudjanak jutni a buszmegállóig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!