Az előírások szerint vizsgálják a játszótereket Fehérváron

Székesfehérvár - Gyermekhalál hívta fel a figyelmet ismét arra, hogy a jászótér is lehet veszélyes. A miskolci tragédia után az országban ellenőrzésekbe kezdtek, Fehérváron is.

J. Mező Éva

A tragédiától függetlenül Fehérváron az előírásoknak megfelelően, napi  rendszerességgel ellenőrzik a játszótereket a városgondnokság emberei. Az is hivatalos előírás, hogy háromhavonta komolyabb ellenőrzéseket kell tartaniuk, illetve kétévente fel kell kérniük független szervezetet egy átfogó  vizsgálatra. Hollósi Tamás egy éve igazgazgatóhelyettese a városgondnokság karbantartási osztályának. Azt mondja, ez idő alatt a városban egyetlen alkalommal sem érkezett hozzájuk bejelentés arról, hogy közterületen lévő játszótéren történt volna komolyabb gyermekbaleset. A város 187 játszóteréből mintegy 80 vár felújításra, ami azt jelenti, hogy amint pénz lesz rá, azokat teljesen elbontják. Addig is tervek készülnek, amíg az új képviselők pénzügyi kereteinek felosztása zajlik.
A városban az elmúlt négy évben közel 70 játszóteret építettek. A gyerekek azt szeretik,  ami  bátorság- és erőt próbálóbb, igaz ezek több veszélyt rejtenek. Fehérváron  most a kedvenc a rádiótelepi indiánvár. A szakember szerint balesetveszélyt rejtenek a lengőhinták, figyelik, nem lazultak-e meg a  mászókákon a kapaszkodók, a hálók nem rojtosodtak-e ki. Hollósi Tamás  úgy látta, Miskolcon is  egy ilyen  kötélre kötött csomó okozta a fulladást. Nem szabadna ilyenkor pénzre hivatkozni, de információnk szerint javítások késlekedhetnek, mert  azokat erősen drágítja, hogy a hibás darabokat kizárólag a gyártó alkatrészeivel  lehet pótolni. Fehérváron ilyen esetre nem derült fény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!