Matolcsy: Sukoró már nem kiemelt projekt

FMH - Utasítást adott a King's City kaszinóváros kiemelt beruházási státuszának visszavonására a gazdasági miniszter.

MTI

Matolcsy György ezt Schiffer András LMP-frakcióvezető interpellációjára adott válaszában közölte hétfőn a parlamentben.
Az ellenzéki politikus A narancskaszinó a banánköztársaságban című interpellációjában úgy fogalmazott: az új kormány több mint száz napja fenyegetőzik elszámoltatással, miközben a sukorói kaszinóberuházásról szóló kormányrendelet még hatályban van. Az LMP narancsos megaberuházást sem szeretne látni a védett környezetben - mondta, hozzátéve: pár hete  ezért kezdeményezték a beruházásnak kedvezményeket adó rendelet visszavonását. Ennek határidejéről érdeklődött a politikus.
Matolcsy György hangsúlyozta: a Velencei tó körül kaszinó- és gyárváros sem lesz.  Olyan fejlesztésekre lehet számítani, amelyek  hasonlóan nyugat-európai példákhoz  a vízre, a tóra valami különlegességet építenek. Megemlítette a Bodeni és a Genfi tavat, amelyek "okos, intelligens" tavak. 
Schiffer András üdvözölte a bejelentést, de nem fogadta el a miniszteri választ, az Országgyűlés azonban elfogadta a tárcavezető válaszát.
A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta nyomoz ismeretlen tettes ellen a King's City kaszinó beruházáshoz köthető sukorói, albertirsai és pilisi ingatlanok cseréje ügyében. A nyomozás során Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök is tanúvallomást tettek. Az ügyben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is vizsgálatot folytat.

Korábbi cikkeink a sukorói King's Cityről ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!