Egy csepp törődés, Erős Antónia alapítványának köszönhetően

Székesfehérvár - Ez az az ECSET, amelynek csepp köze sincs a festékfelvivő eszközhöz. A cseppnek persze van, mert az Egy Csepp Teszt eseményeire látogatók cseppnyi vérüket adták.

Móré Erzsébet

Mégpedig azért, hogy megtudják, rendben van-e a vércukorszintjük,  jó-e  a koleszterinértékük. Vér nélküli vizsgálatokon is részt vehettek, megtudhatták mennyi a vérnyomásuk,  veszélyeztetettek-e  a  rosszindulatú bőrrák, a melanóma  tekintében.
Minderre pénteken nyílt lehetőség,  a  Városháztéren felállított, sárga-piros sátrakban, ahova az  ismert televíziós személyiség, Erős Antónia által öt esztendeje  által alapított  Egy  csepp  figyelem  Alapítvány munkatársai  költöztek ki. A tizenkilenc  tagú  csapat fél éve  látogat péntekenként  az ország  megyeszékhelyeire, a  föntebb említett  programmal.  A ECSET-et  mintegy  születésnapi ajándékként  adja az alapítvány mindazoknak, akik egy cseppet  többet  törődnek egészségükkel, mint a  nagy  átlag. Pénteken is - a  csöppet sem barátságos időjárás ellenére - szép számmal keresték  az érdeklődők a sátrakat.  Az első két órában ötvenen  csináltatták végig az összes  tesztet,  (persze ez nem volt kötelező, akit  például csak a testtömegidexe  és a  szervezetének izom-zsír aránya érdekelt, az csak az  erre illetékes sátorban fordult meg.) Egy idős házaspár viszont - nevüket  nem  árulták el -  azt mondták,  ők valamennyi  teszt iránt érdeklődnek, nemcsak most, hanem  minden hasonló rendezvényen. Az országjáró programnak a  fehérvári a tizennyolcadik állomása  volt, egyben résztvevője  annak a nemes vetélkedésnek,  amelynek tétje a Legegészségesebb város  cím megszerzése. Eredményhirdetés  november  14-én lesz, az  V. Egy csepp  világnapon, amelyet   Budapesten   rendeznek. Az ECSET  egyébként arra is alkalmas, hogy  elkészüljön az  ország hozzávetőleges egészségügyi  térképe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!