Átadták a járóbeteg szakellátót Velencén

Velence - Ma délelőtt ünnepélyes keretek közt adták át a városban létrehozott, de a kistérség és Martonvásár lakóit is fogadó járóbeteg szakellátót.

Kovalcsik Katalin

A létesítmény Európai Uniós támogatással épült,  763 millió forintot kapott a pályázó város, amelyhez közel 200 milliót kellett hozzátennie Velencének, hogy a 962 milliós orvosi centrum  megvalósulhasson. Az átadáson Szócska Miklós államtitkár elmondta, üdvözlendő, hogy mentőállomás, szakellátó, gyógyszertár egy helyen található, amelynek fenntarthatósága is bizonyára biztosított lesz,  legalábbis erre törekszik a kormány másutt is. L. Simon László országgyűlési képviselő   beszédében üdvözölte a központ létrejöttét, Oláhné Surányi Ágnes polgármester  a pályázat nehézségeiről, az alig tíz hónap alatt  felépült, minőségi berendezéssel ellátott központról beszélt és a  dolgozók szakmai felkészültségéről biztosította  a leendő ellátottakat. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!