Ülésen tárolta a kábítószert a sofőr, akit rendszámcserés autóban kaptak el

FMH - A nyári szezonban megszaporodtak a rendőrségi akciók a Velencei-tó környékén, ahol az M7-est ellenőrizve legutóbb egy rendszámcserés, kábítószert szállító autó sofőrjét fülelték le.

feol.hu

Az M7-esen autózó Opel Calibra azzal hívta fel magára a rendőrök figyelmét, hogy egy eredetileg Opel Omegára kiadott rendszámmal hasított az éjszakában – számolt be az esetről szerdán R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A sofőr, egy 33 éves budapesti férfi nem tagadta, hogy ő cserélte ki a rendszámot. Elmondása szerint a rendszámhoz tartozó másik jármű is az övé, csak miután az Omega meghibásodott, és ő mindenképpen le akart jutni a Balatonra, így ehhez a megoldáshoz folyamadott. A Calibra ugyanis kiállítási darab, első ránézésre is kevéssé szabályos átalakítással.
A rendőrök az autó ülésén apró csomagokat is találtak. A négy, egyenként egy-egy gramm fehér port tartalmazó zacskó megtalálása után alaposabban is átnézték a járművet, amelyben további négy ampulla került elő. A bennük lévő folyadékról a férfi azt nyilatkozta, hogy tesztoszteron, és testépítéshez használja. Tagadta, hogy kábítószer-fogyasztó, vagy terjesztő lenne, azt állította, hogy a kis adagokat egy ismerőse kérésére vette, és vitte volna a Balatonhoz. Miután azonban fáradt volt és attól tartott, hogy menet közben elalszik, az egyik zacskó tartalmát bevette, hogy feldobja kicsit az úton.

A férfi ellen a mintavételt követően kábítószerrel visszaélés vétség mellett, egyedi azonosítójel-meghamisítása miatt indítottak eljárást, de felmerült az ittas, vagy bódult állapotban történő vezetés és az autón található egyéb szabálytalan átalakítások kérdése is.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság nyomozói tovább folytatják a megindított eljárást – tette hozzá R. Szabó Ágnes.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!