A legjobbak: Mezey és Horváth

Székesfehérvár - Az MLSZ pénteki díjátadóján Mezey György lett az év edzője, Horváth Gábor az év játékosa, Nemanja Nikolics a gólkirály. Ezt követte az NB I-es sorsolás.

Matók János

A Magyar Labdarúgó Szövetségben pénteken megtartották az NB I-es labdarúgó-bajnokság sorsolását. Ám azt megelőzően az elmúlt szezon legjobbjait értékelték, s ebben bizony tarolt a Videoton FC.

Mert a legjobb edzőnek járó Sebes Gusztáv-díjat Mezey György mesteredző, a legjobb játékosnak járó Bozsik József-díjat a négyszeres válogatott Horváth Gábor, a gólkirályi címért járó Deák Ferenc-díjat a 18 találatos Nemanja Nikolics kapta meg. De az is árulkodó, hogy a sportszerűségi versenyben, az NB I-es bajnokságban a Videoton FC, míg az NB II Nyugati-csoportban a Videoton-Puskás Akadémia végzett az élen, ebben a kategóriában.

- Nem először választottak meg az év edzőjének. Először még szövetségi kapitányként vehettem át, amikor a válogatottal az európai ranglista élén álltunk, majd később a bajnoki címet szerző Honvéd szakvezetőjeként. Ezért nem jelent újdonságot, ám ezek a felemelő díjak nagyon fontosak egy ember életében. De reálisan kell értékelni. Ezért ebből az elismerésből egy részt képletesen átadok Herczeg Andrásnak, a Debrecen klubmenedzserének, hiszen csapatával három sorozatban is az első helyen végzett. A mostani díjat úgy élem meg, hogy ez a klub, a Videoton tekintélyét jelenti. Hiszen a nagyon komoly és lelkiismeretes vezetői, játékosi egységnek is betudható - mondta Mezey.

 A legjobb futballista a Vidi saját nevelése volt:
-  Eddigi labdarúgó pályafutásom legszebb és legnagyobb egyéni elismerése. Büszke vagyok rá, számomra ez azt jelenti, mint Lionel Messinek a spanyolországi elismerés. Én  a tisztességes munkában hittem és hiszek, s mindig abban bíztam, hogy beérik a munka gyümölcse, ez egyértelműen kifizetődik. Arra törekedtem, hogy ne csak egy legyek a sok közül, hanem a legjobb. A siker kapcsán itt kell megemlítenem a nyugodt hátteret biztosító családomat, páromat, Csillát, a szüleimet,  a csapattársaimat  akik partnerek voltak , és a szakmai stáb tagjait, akik a fejlődésemet biztosították. Mindenkinek nagyon sokat köszönhetek, arról nem beszélve, hogy gyermekem születése is óriási motivációt jelentett számomra. Rend van az életemben, ez a pályán nyújtott teljesítményemen is látszik, számomra ez a legfontosabb dolog. Ennek az elismerésnek a tortájából, most mindenkinek adnék egy szeletet - mondta Horváth Gábor.

- Nagyon örülök az elismerésnek, a díjnak, de őszintén szólva a bajnoki címet hiányolom. Úgy érzem, hogy alapvetően jól teljesítettem a Vidiben, de azt sajnálom, hogy a sorsdöntő mérkőzéseken nem sikerült bevenni az ellenfelek kapuját. Azt viszont soha nem felejtem el, hogy 22 évesen már gólkirály lettem. A találataim közül számomra a diósgyőri volt a legfontosabb, mert az volt az első a Vidiben, azzal nyertünk idegenben, s azt a meccset követően lettem a csapat stabil játékosa. Az a gól lendületet adott a folytatáshoz - mondta Nemanja Nikolics.
 
Miután a csapat Ausztriában, Windischgarstenben edzőtáborozik, az ünnepségen Berzi Sándor ügyvezető vette át a Videotont érintő díjakat.
- A sportszerűségi versenyben tavaly még csak a középmezőny tagjai voltunk. Ez az eredmény viszont jól tükrözi a klub szándékát: ne csak az eredményességben, de a fair play iránti elkötelezettségben is az élen végezzünk - mondta Berzi Sándor.
A díjazást követően került sor az NB I-es bajnokság sorsolására. Miután az újonc Siófok és a Videoton FC is jelezte, hogy egymás ellen kezdenének a Balaton-parti városban, kérésük meghallgatásra talált: az első fordulóban, július 31-én Siófokon kezd a Vidi. A csapat szombaton a CFR Kolozsvárral játszik, majd hazautazik.

 

OLDALTÖRÉS: További díjazottak

 

 

 

További díjazottak

 A 2009/2010-es szezon legjobb futballistájának járó Bozsik József-díjat Horváth Gábor, a fehérváriak középhátvédje, a trénerek legjobbjának járó Sebes Gusztáv-díjat pedig Mezey György vehette át.
Az év felfedezettje (Hidegkuti Nándor-díj) a Ferencvárosban szerepelt kapus, a júniusban a görög Olimpiakoszhoz szerződött Megyeri Balázs lett.
A bajnok és kupagyőztes, ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt Debrecenből egyedül Szima Gábor "nyert" az év klubtulajdonosa kategóriában.
A díjazottak az MLSZ honlapja alapján:
Az év játékosa (Bozsik József-díj): Horváth Gábor (Videoton FC)
Az év felfedezettje (Hidegkuti Nándor-díj): Megyeri Balázs (Ferencvárosi TC)
A bajnokság gólkirálya (Deák Ferenc-díj): Nikolic Nemanja (18 gól: Kaposvári Rákóczi FC 10, Videoton FC 8)
Az év edzője (Sebes Gusztáv-díj): Mezey György (Videoton FC)
Az év játékvezetője (Hertzka Pál-díj): Szabó Zsolt
Az év sportújságírója (Molnár Dániel-díj): Faragó Richárd
Az év sportvezetője (Minarik Ede-díj): Sziky Gyula
Az év tulajdonosa, elnöke vagy "kívülállója" (A labdarúgásért díj): Szima Gábor (DVSC-TEVA)
A legjobb roma fiatalnak járó elismerés (Farkas János-díj): Mohácsi Rudolf (Budapest Honvéd)
Az év utánpótlás (U-19) labdarúgója: Simon Krisztián (Újpest FC)
Az év utánpótlás bajnok-csapat (U-19) edzője: Tamási Zsolt (MTK Budapest)
Az év utánpótlás (U-17) labdarúgója: Vécsei Bálint (Budapest Honvéd)
Az év utánpótlás bajnok-csapat (U-17) edzője: Varga Károly (Budapest Honvéd)
Fair Play-díj: Videoton FC

A Pápa csapatát fogadja a bajnok Debrecen együttese a labdarúgó Soproni Liga 2010/2011-es szezonjának első fordulójában.
A Magyar Labdarúgó Szövetség pénteken, Telkiben rendezett sorsolásából eredően a nyitókör legizgalmasabb találkozójának a legutóbb negyedik Újpest és harmadik Győr fővárosi csatája ígérkezik. Az ezüstérmes Videoton pedig Siófokon kezd.
 Az eseményen kiderült az is, hogy az Újpest-Ferencváros rangadót a 6. fordulóban, a jelenlegi tervek szerint szeptember második hétvégéjén rendezik meg.
    
Soproni Liga, 2010/2011, őszi szezon:
1. forduló, július 31.:
Siófok–Videoton FC
Ferencváros–Paksi FC
Újpest FC–Győri ETO FC
ZTE FC–Kaposvári Rákóczi FC
Szolnoki MÁV FC–Szombathelyi Haladás
Debreceni VSC-TEVA–Lombard Pápa TFC
MTK Budapest–Kecskeméti TE-Ereco
Vasas–Budapest Honvéd

OLDALTÖRÉS: Sorsolás - a Pápa csapatát fogadja a bajnok Debrecen

Sorsolás - a Pápa csapatát fogadja a Debrecen

Sorsolás - a Pápa csapatát fogadja a Debrecen

Sorsolás - a Pápa csapatát fogadja a Debrecen

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!