Hatosztályos gimnázium indul Enyingen

Enying - A Batthyány iskolában szeptembertől hatosztályos gimnáziumi képzéssel bővül az oktatási-nevelési paletta. Az átszervezés nem igényel külön fenntartói ráfordítást.

V. Varga József

A Herceg Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskolában a 2010/2011-es tanévtől hat évfolyamos gimnáziumi képzés indul - erről határozott januári ülésén a város képviselő-testülete. A Petőfi utcai épületben adottak a feltételek, nyelvi labor, informatikai és természettudományi szaktanterem is a diákok rendelkezésére áll  - tudtuk meg Bedi Andrea igazgatótól. A  négy évfolyamos gimnáziumi képzés mellett új szín jelenik meg a palettán, a szakképzés bevezetése második lépcsőben valósulhat meg. Az átszervezés kapcsán a testület közoktatási szakértőt kér fel, beszerzi a megyei önkormányzat szakvéleményét, a véleményezésre jogosultak (alkalmazotti közösség, szülői szervezet, diákönkormányzat) állásfoglalását. A testület végső döntésekor határoz az alapító okirat és a  dokumentumok módosításáról, a pontos csoportszámokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!