Kell a téligumi, hólánc - az autósok nedves utakra készüljenek

FMH - Az ország több területén havazás kezdődött csütörtökön délelőtt, ám a meteorológusok szerint nem kell nagy hóra számítani. Főleg az ország északi és nyugati régióiban lehet pár centiméternyi friss hó.

MTI

Havazik a fővárosban is, Vadász Vilmos meteorológus közlése szerint azonban jelentős mennyiségű friss hóra egyelőre nem kell számítani, legfeljebb három-négy centiméteres friss hótakaró várható. Hozzátette ugyanakkor, hogy a héten további, ennél jelentősebb havazásra is számítani lehet.
Horti Zsófia, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy jelenleg 81 géppel takarítják Budapest fő- és tömegközlekedési útvonalait, fennakadás sehol sincs, de lelassult a közlekedés.
Dobson Tibor, a tűzoltószövetség szóvivője az MTI-nek azt mondta: az autósok tájékozódjanak az útviszonyokról, mielőtt elindulnak, és lehetőség szerint a főutakon közlekedjenek. Ajánlatos kifogástalan műszaki állapotú és téligumival felszerelt járművel útnak indulni, az autóban legyen hólánc, lapát és homok is - tette hozzá.

A megyében száraz, illetve nedves utakon közlekedhetnek, részletes információk ide kattintva olvashatók!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!