Az állatbarát jégkorongozó, Ladányi kutyákat ment

FMH - Ladányi Balázs igazi kutya- és állatbarát. A Sapa Fehérvár AV19 válogatott jégkorongozója maga is szerető tulajdonosa Honey-nak, az ötéves bullterriernek, a szélső elsősorban ennek a fajnak a védelmében szorgalmazott gyűjtést csapata mérkőzésein.

Bobory Balázs

A székesfehérvári jégkorongszakosztály az utóbbi években számtalan nemes célhoz adta a nevét, vagy szervezett gyűjtést a rászorulók megsegítésére. Emlékezhetünk a "rózsaszín mezes akcióra", amikor a mellrák elleni küzdelemre hívta fel a figyelmet az együttes, de karácsony előtt már többször szervezett ruhagyűjtést, a zsákokba rejtett holmi a Polgárdi szociális intézmény lakóit örvendeztette meg.  A tavaly elhunyt ifjabb Ocskay Gábor egy ízben sisakját árvereztette el, hogy a befolyt összeggel a fehérvári gyermekotthont támogassa, de akadt olyan eset is, hogy egy beteg kislány gyógyítása érdekében kérték a szurkolóikat a kék-fehérek, hogy adakozzanak.

Ladányi Balázs, a Sapa egyik kulcsembere most a kutyák, egészen pontosan a bullterrierek védelmében emelte fel a szót és kért segítséget. A balszélső imádja ezt a fajt, felesége, kisgyermeke mellett teljes jogú családtagként és egyben barátként tekint az öt esztendős Honeyra. A népszerű "Godó" a bullterrier fajtamentőkkel karöltve pár hete akciót hirdetett, és a fehérváriak utolsó két hazai mérkőzésén gyűjtést szervezett az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, valamint válogatott mezét árverésre bocsátotta.

- Elképesztően sajnálom azokat az állatokat, amelyeket kidobnak, gazdi nélkül hagynak - kezdte Ladányi. - Kötelességemnek érzem, hogy a lehető legtöbbet segítsek a fajtamentők munkájában.  - Másrészről azt is fontosnak tartom, hogy rengeteg tévhitet megcáfoljak a bulterrierrel kapcsolatban. Sokan azt hiszik, hogy ez a faj rendszeresen emberre támad, agresszív, így félni kell tőle. Ha egy állat ilyenre vetemedik, akkor inkább a gazdája a hibás. Tapasztalatból mondom: a bullterrier rendkívül barátságos, emberszerető, okos eb. Amikor vendégek érkeznek hozzánk, meglepődnek, hogy Honey is mennyire kedves, nyugodt. kiegyensúlyozott kutya és ez így van, családunk teljes jogú tagja.

Ladányi Balázs közbenjárásával egy kidobott bullterriert jelképesen örökbe fogad a fehérvári hokicsapat. A szerencsés kutyus jelenleg befogadó "szülőknél" van, de már keresik számára az ideális gazdit. A balszélső a Zágráb és a Graz elleni összecsapáson, a jégcsarnokban elhelyezett urnát az öltözőben is körbehordta és a csapattársak közül mindenki annyival támogatta az akciót, amennyivel akarta. Nem csak ezen múlt, hogy az összegyűjtött pénz mennyisége jóval meghaladta a várakozásokat.

- Nem vártam, nem is akartam komoly összegeket kérni a szurkolóktól, felhívásunkban is jeleztük, minden aprónak örülünk. Ennek ellenére sokan álltak mellénk. így több pénz gyűlt össze, mint amennyire számítottam. Az egyik internetes aukciós oldalon meghirdetett árverésen hatszámjegyű összegért kelt el az a mezem, amelyikben a győztes találat előtti gólpasszt adtam a svéd válogatott ellen, ez is komoly segítségnek számít. Úgy gondolom sikeres volt az akciónk és örülnék, ha minél több bullterrier és kutyus menekülne meg, találna szerető gazdit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!