Betörtek az állatmenhelyre - kerítést szaggattak, ablakot törtek

Székesfehérvár - Kedden hajnalban betörtek a Takarodó úti menhelyre ismeretlenek. Kerítést szaggattak, ablakot törtek, hátha pénzhez jutnak.

S. Töttő Rita

Egyre gyakrabban törnek be tolvajok a Takarodó úti Herosz állatmenhelyre - legutóbb kedd  reggel vette észre az egyik dolgozó, hogy idegenek dúlták fel az irodájukat. Krepsz Gyöngyi, az otthon vezetője a betört ablakot is megmutatta:

- Itt jutottak be az irodahelyiségbe, s egyből a faxgépünket feszegették, abban a reményben, hogy pénzt találnak benne - mondta, s hozzátette: feleslegesen próbálkoztak a szívtelen tolvajok az elhagyott, kitaszított állatok menedékhelyén, készpénzt ugyanis nem tartanak a területen. Korábban, tavaly decemberben is próbálkoztak már ezzel a géppel, derült ki, de akkor sem jutottak semmire a hívatlan látogatók. Máskor pedig Németországból kapott állateledelt vittek el ismeretlenek.

- Bizonyíték hiányában rendre lezárja a bíróság az ilyen ügyeinket. Ennek ellenére néhány esetnél vannak elképzeléseink arról, kik tüntethették el a tápjainkat - tette hozzá a menhelyvezető. Aki egyébként kamerarendszer kiépítésében látja a megoldást - amelyhez nagy örömmel venné a segítséget. Éves szinten több mint 6 ezer látogató fordul meg a telepen, de ebben persze nincs benne az éjszaka, lopva érkező vendég, akinek azonosításában nagy előrelépést jelentene a kamera. 

A Herosz székesfehérvári menhelye egyébként idén is, immár harmadik alkalommal, megrendezi az állatok karácsonyát. A december 11-i ünnepségen karácsonyfát állítanak, és különböző programokkal várják az állatszerető felnőtteket, gyerekeket. Addig is örömmel várják a kölyök állatok alá való, nem szivacsos, nem vattás rongyokat, takarókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!