Autósüldözés: tolvajbanda került elő az oszlopot döntött járműből

FMH - Autósüldözésbe torkollt egy rendőrségi akció, amely egy brit felségjelű autó megállítására irányult. A régóta gyanús járműben koszovói albán tolvajbanda ült, a három férfiból ketten már előzetesben vannak, egy elmenekült.

MTI

Az M1-es autópálya Bicske környéki töltőállomásától egészen Tatáig üldöztek a rendőrök egy koszovói albán tolvajokból álló csapatot - közölte a rendőrség szerdán.
A jobbkormányos, brit felségjelű autó a közelmúltban több, az autópályán elkövetett lopásnál felbukkant, s mindig az elkövetők által használt járműként került szóba - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Ezért amikor a bicskei autópálya alosztály járőrei meglátták egy benzinkútról kikanyarodni, nyomban megkísérelték megállítani, hogy megtudják, kik az utasai. A sofőr azonban figyelmen kívül hagyta a rendőri jelzést, s menekülni kezdett az autóval - tette hozzá R. Szabó Ágnes. 
Az autó üldözésébe bekapcsolódtak a Komárom-Esztergom megyei rendőrök is, s összehangolt zárással igyekeztek segíteni az autópályás rendőröknek. 
Az üldözött kocsi végül Tatán, egy zsákutcában állt meg, miután vezetője kidöntött néhány oszlopot. A járműben utazó három férfi gyalogosan próbált menekülni. Közülük kettőt egy közeli étteremben elkaptak, harmadik társuknak viszont sikerült eltűnnie a rendőrök szeme elől. 
Az elfogott két koszovói albánt a közelmúltban elkövetett három lopással hozták összefüggésbe. A csapat leginkább eurót zsákmányolt a külföldiektől - tájékoztatott R. Szabó Ágnes. 
Egyikükről kiderült az is, hogy nevet váltott, mivel hasonló bűncselekmény miatt korábban már eljárás alá vonták.
Fejér megyében évente 15-20 úgynevezett "trükkös" lopás történik. A rendőrök az ünnepek előtt fokozottan figyelnek az autópályák és a parkolók biztonságára - hívta fel a figyelmet R. Szabó Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!