Hova költözik a King's City? Fejérben 28 település lehet célpont!

FMH - Nyilvánosságra hozta a Pénzügyminisztérium azt a listát, amelyen azok a települések szerepelnek, ahol elvben megvalósulhat az eredetileg Sukoróra megálmodott King's City beruházás. Fejérben 28 település válhat kaszinóvárossá.

Tihanyi Tamás

A Pénzügyminisztérium nyilvánosságra hozta azt a koncessziós szerződést, amely a magyar állam és a KC  Bidding Befektetési, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság között jött létre I. kategóriába tartozó játékkaszinó alapítására, működtetésére. A miniszter február 9-én két országos napilapban  hozta nyilvánosságra a pályázati kiírást a koncessziós szerződés megkötésére. A kiírás alapján játékkaszinó létesítésére a Közép-Dunántúli Régióban, a pályázati kiíráshoz egyetértésüket adó települési önkormányzatok közigazgatási területén kerülhet sor. A  benyújtott pályázatok eredményét a miniszter augusztus 14-én tette közzé, s az egyetlen jelentkezőt, a  KC Bidding-et  nyilvánította - május 13-án benyújtott pályázata alapján - nyertesnek. A koncesszió időtartama 20 év.

A pályázati kiírásban foglaltaknak megfelelően a koncesszió-köteles tevékenység a pályázati kiíráshoz hozzájárulásukat adó  a Közép-Dunántúli Régió területén lévő  települések egyikének közigazgatási területén gyakorolható.  Ilyen település összesen 133 van, ezekből 28 Fejér megyei (és feltűnően sok a Balaton-partján, illetve a Tapolcai-medencében lévő). A Fejér megyei települések: Balinka, Baracs, Beloiannisz, Bodajk, Csősz, Daruszentmiklós, Dég, Enying, Fehérvárcsurgó, Gánt, Gárdony, Kincsesbánya, Kisláng, Kőszárhegy, Kulcs, Lepsény, Mezőkomárom, Moha, Nagyveleg, Pusztaszabolcs, Pusztavám, Sárbogárd, Sárkeresztes, Sukoró, Székesfehérvár, Vajta, Velence és Zámoly. 

További cikkeink a témában itt!

A nyilvánosságra hozott koncessziós szerződés részleteit itt láthatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!