Történelmi pillanat: egyetértettek a politikusok

FMH - Minden akadály elhárult a Székesfehérvárra tervezett Királyi Séta elől, miután a megyei és a városi testület igen szavazatával áment mondott a tervekre. De hogy pontosan mi is épül meg, továbbra sem lehet tudni.

Házi Péter

Történelmi pillanatnak  nevezte Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnökasszonya, hogy a város és a megye képviselőtestülete együttes ülésen próbál dönteni egy olyan, a megye és Székesfehérvár életében is rendkívül fontos kérdésben, mint amilyen a Nemzeti Emlékhely méltó kialakítását is magában foglaló Királyi Séta projekt. A szerda esti ülésen felszólaló képviselők közül szinte mindenki megfogalmazta aggályát, hogy ma még senki nem tudja, pontosan mit is takar majd a Nemzeti Emlékhely áhított méltó kialakítása, azaz hogy pontosan mi is épül majd a Romkertben. Ám a három tartózkodás híján egyhangúan elfogadott döntés azt jelenti,  Fejér megyébe, Székesfehérvárra érkezhet 1,8 milliárd forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!