Sukorói kaszinóügy: megegyezés vagy szerződésbontás?

FMH - A pénzügyminiszter, Oszkó Péter Budai Gyulával, a Magosz szövetségi igazgatójával egyeztetett a sukorói beruházásról.

MTI

A találkozó után Oszkó Péter elmondta: ha nincs a  befektetővel közös  álláspont, utasítja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t (MNV), hogy formálisan szólítsa fel őt a felvetődött aggályok tisztázására,  ennek hiányában terelje jogi útra az ügyet. Kifejtette: a sukorói  beruházással kapcsolatos aggályok a telekcsere-szerződéssel  és az értékarányossággal függnek össze. Szerinte határidőt kell  szabni a befektetővel való megegyezésre, ha ez nem sikerül,   a vagyonkezelőnek kell lépnie, jogkörénél fogva ugyanis ő maga nem  mondhatja fel a szerződést. Arra is  felhívta  a figyelmet, hogy a  szerződés felbontását össze kell vetni minden más   lehetőséggel, amellyel  hasonló eredményre juthatnak, de  az  állam számára kisebb lenne a kockázat. 
Budai Gyula a tájékoztatón elmondta: az a kérése,  a sukorói ügyet ne a  bíróságon rendezzék, hanem Oszkó Péter utasítsa a vagyonkezelő  vezetőjét,  álljon el a csereszerződéstől. Budai szerint a miniszternek van lehetősége a szerződés  felbontására.

Az üggyel kapcsolatos cikkek, részletek itt olvashatók!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!