Gigászok harca a Sopron-Albacomp meccsen

FMH - Szombaton este a Sopron otthonában játszott az Albacomp férfi kosárlabda-csapata, amely alulmaradt a vendéglátóval szemben.

Silye Sándor

Sopron-Albacomp 103-98 (27-20, 25-25, 18-26, 17-16, 16-11)

A nyitány: 2 perc alatt 7-0 a Sopronnak. Nem találta a ritmust az Alba, de néhány perc után összakapta magát a fehérvári társaság, 12-4-es futással egy pontra feljöttek, akár vezethettek is volna, de a támadó hibák és a kihagyott büntetők ezt megakadályozták, sőt, újra 8 volt oda. Az első szakaszt magyar albacompos ötös zárta és kezdte a folytatásban, és 6 pontot mindjárt le is dolgoztak. Aztán megint kétszámjegyű lett a hátrány, 14 pontos vezetésnek örültek a helyiek. Eléggé széteső produktumot mutatott be az Albacomp, jól játszott a házigazda. Nyolcat megint ledolgozott a vendég, hét lett a félidőben, ami ledolgozható hátránynak tűnt. Jobb, hatékonyabb játékkal.
Térfélcsere után Radovics és Lee duplája csökkentette három pontra a hátrányt, sőt Radovics triplája az egyenlítést jelentette. Knight pontjaival megint a fogadó vezetett néggyel, miközben street-ballra szelídült a játék. Brooks és Radovics külön meccse volt ez, kiegyenlített játék és állás mellett haladtak a játszók.Tény: az Albacomp sokkal összeszedettebben játszott és védekezett ekkor, ennek köszönhetően teremtettek esélyt önmaguknak. Bódi triplája az első Albacomp vezetést jelentette, sőt, fehérvári vezetéssel kezdődhetett a záróra. Az előnyből 5 pont lett, de Brooks tarthatatlan volt, szinte csak ő dobott pontot. Felváltva vezettek a csapatok, ki lesz higgadt a végén, ki nyer ma? Két másodperccel a vége előtt Lee két büntetőt dobhatott, csak egy ment be, jöhetett a hosszabbítás, de Radovics nélkül. A záró szakaszt jobban bírta a Sopron és nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!