Cozma-gyilkosság: közel a nyomozás vége, 24 gyanúsított van!

Veszprém - A február 8-án, egy veszprémi lokál előtt bekövetkezett emberölés nyomozása a végéhez közeledik.

Kovalcsik Katalin

Mint ismeretes, a Veszprémben kézilabdázó fiatal sportolót,  Marion Cozmát  megkéselték, két csapattársát  -  Zarko Sesum szerb és Ivan Pesic   horvát válogatott játékost - megsebesítették.  Cozma a helyszínen életét vesztette, két társa életveszélyesen sérült,  megműtötték őket, felgyógyultak.
Az emberölés ügyében az eltelt hónapokban gyakorlatilag a Veszprém megyei főkapitányság tejes bűnügyi osztálya dolgozott. A nyomozók folyamatosan vettek őrízetbe olyan embereket, akik valamilyen tekintetben kapcsolatba hozhatók voltak a bűncselekménnyel.


Marian Cozmat ezrek gyászolták a tragédia után

Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken összefoglalta a nyomozással kapcsolatos eddig információkat. A bűncselekményben 24 gyanúsított volt őrizetben, közülük jelenleg tizennégyen vannak előzetes letartóztatásban. Három fogvatartott ellen élet elleni bűncselekmény, emberölés ügyében folyt a nyomozás. Több előzetesben lévővel szemben nagy nyilvánosság előtt elkövetett garázdaság a gyanú, valamint két embert bűnpártolás miatt hallgatott ki a rendőrség. A bűncselekmény részleteinek kiderítésére jelentős számú szakértőt vont be a bűnügyi osztály, megállapításaikat csatolják a vádirathoz. A nyomozás befejezése előtt állnak ugyan, de ha időközben olyan információ jut a rendőrség tudomására, amely bármilyen tekintetben befolyásolhatja az ügyet, nem hagyják figyelmen kívül, tette hozzá a sajtószóvivő.  Váradi Piroska elmondta, a nyomozó hatóság tervezi, hogy a nyomozás lezárulta után megosztja a Cozma-gyilkossággal kapcsolatos információkat a közvéleménnyel.

Korábbi cikkeink a Cozma-gyilkosságról itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!