Ünnepélyes alapkőletétel Mezőszentgyörgyön

Mezőszentgyörgy - Európai uniós támogatásból valósul meg a település közoktatási intézményeinek fejlesztése. Az alapkövet az iskolánál helyezték el, majd megszegték az új kenyeret.

V. Varga József

Az önkormányzat 426,8 millió forint támogatást nyert oktatási-nevelési intézményeinek fejlesztésére a közép-dunántúli operatív program pályázatán. Az összeghez 47,4 millió forintos önrész társul. A beruházás során az Eötvös Károly Általános Iskolánál négy új tanterem és tornacsarnok épül, a Gesztenyés Óvodát két csoportszobával bővítik, s megújul az óvodai konyha és az étkező is. A beruházás kivitelezője a székesfehérvári Ság-Építő Zrt.

A projektindító ünnepélyt - a Szent István-ünnep előestéjén - szerdán kora este tartották a művelődési háznál. Fellépett a Szentgyörgy Táncegyüttes, az Őszirózsa Nyugdíjasklub kórusa és a Mezőszentgyörgyi Amatőr Színjátszó Kör (MASZK). 

Az ünnepség végén megszegték az új kenyeret
Fotó. V. Varga József

Ünnepi beszédében Szabadkai Tamás országgyűlési képviselő István király államalapító tetteit idézte fel, majd napjaink cselekvő együttműködéséről szólt. Simon Istvánné, az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezetője az iskolaépítés fontosságát elemezte köszöntőjében. A gyermekek mosolya lesz a legkedvesebb köszönet és a legszebb ajándék - tette hozzá.

Az új iskola alapkövét az általános iskolánál helyezték el ünnepélyesen. Ugyan még csak most veszi kezdetét a munka - jegyezte meg Berta József polgármester -, de egy év múlva mindenkit szeretettel invitál az avatásra, a tanévnyitóra.

Az ünnepség zárásaként megáldották és megszegték az új búzából készült új kenyeret.Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!