A megasztáros álompár felfedte titkait!

Zámoly - Nem érzelgős, kizárólag a szerelem vidám, boldog oldalát bemutató dallal hívta párját a színpadra Kontor Tamás. Vele, és Szabó Eszterrel zámolyi fellépésük előtt beszélgettünk.

J. Mező Éva

A Megasztár harmadik szériájának szívtipró gitárosa, és kalapos madonnája Gyulán él, már  megszületett második babájuk is. Edvin két és fél, Armand másfél éves. A tévés tehetségkutató műsorral együttjáró sztárságnak nevezett hangos élet elült körülöttük.
- Szerencsére - mondja Szabó Eszter, a sokak által irigyelt csillogás és nyilvánosság ugyanis teher volt számára. Eszter legnagyobb félelme az volt, hogy  olyat írnak róla, ami nem igaz, és lesz, aki ezt el is hiszi róluk. 

Zámolyon is fellépett a két megasztár

A szerény zámolyi öltözőben ülve Kontor Tamás azért a sztárságnak ezt a formáját nem nevezte nehéznek. - A rivaldafényben ugyan előjöttek kellemetlen dolgok  is - mondta -,  a rossz ugyanúgy felerősödött, mint a jó.  Indulásnak azonban mindenképpen jó volt  számukra. A média most sem hallgat körülöttük, de nem akarják mindenáron a nyilvánosságot, mint ahogyan  hajtó erő ez a fennmaradás érdekében néhány celeb számára. Nem vágynak arra például, hogy csak azért címoldalra kerüljenek, mert tegyük fel milliókért luxus kutyaházat vettek. Nem, ez a népszerűség nem kell nekik. Inkább keményen dolgoznak, és azt csinálják, amit tudnak.
-  Megalapoztunk tévés sztárságunkkal egy bizonyos szintű hírnevet, aminek a felhasználásával már kedvünkre tudunk zenélni, és ezt jól használva próbálunk sáfárkodni. Csak arra koncentrálunk, hogy minél jobb és minőségibb munkát adjunk  - mondta Tamás.
 Otthon dolgoznak és közben két pici gyermeket nevelnek. Eszter szerint ennél mi sem természetesebb, sőt könnyebb helyzetben vannak, mint akik reggel elmennek  és este halálfáradtan zuhannak haza. Kötetlen a munkájuk, úgy osztják be idejüket, ahogy akarják, csak hétvégén és legfeljebb egy-két este dolgoznak. Tamás is megszokta már a kisvárosi létet. Ő Miskolcon született, tizennyolc évet töltött Pesten, de mindig is kisvárosi lelkületű volt - így mondta. A főváros a kapcsolatok kiépítéséhez kellett számára, és most már Gyuláról is kiválóan tudja dolgait telefonon intézni.
S hogy milyen apa Tamás? Imádja gyermekeit, sokat játszanak együtt, és mindig a gyerekeken múlik, mikor mit. Eszter is engedékeny.  
- Mindent megengedek nekik, ami nem veszélyezteti őket, nem félek attól, hogy megtapasztalnak olyan dolgokat is, ami nem tesz nekik jót. Tudom azt, hogy hiába mondom el szépen például, hogy ne egyenek meg egyszerre három túró rudit. Kipróbálják úgyis, de ha fáj a hasuk, máskor meggondolják. A parancsolás, a diktátorkodás nem az én műfajom - erősít rá Eszter. Állításuk szerint egyébként Edvin és Armand   nagyon jó gyerekek. Eszternél fontos alapszabály, hogy sokat dícséri őket.  A jót kell észrevenni  - mondja -  később ebből adódnak a sikerek.
Eszter és Tamás már a válogatón egymásra találtak, olyan egyszerű és természetes volt számukra minden -  mesélik utólag. Két egészen más stílust művelnek, koncertjeiken ezt kötik egybe.
- Hol a kalapod? -  kérdeztem végül Eszter, mert azt gondoltam, fellépéshez ez számára nélkülözhetetlen.  - Valahol a kocsiban, nyáron meleg van hozzá -  válaszolja. - Hozzám nőtt, a tévés szereplések során, de egyre gyakrabban nem teszem fel, ismerjenek meg anélkül is az emberek, nem erőltetem a kalapos imaget. 
S mi számukra a közös jövő? Tamás szerint már most azt csinálják, amit kitűztek maguk elé. Zenével foglalkoznak, Gyulán laknak, vidámak. Eszter még hozzáfűzi:  Nemcsak a rosszat kell észrevenni, hanem mindent, amiből tanulni lehet, amiből győztesen lehet kijönni. Mindig azt kell keresni, mikor érezzük jól magunkat. Mi az, amit szívesen csinálunk. Lehet ez akármilyen terület. Nem kell görcsösen célokat megfogalmazni. Ha boldogan és elégedetten tudunk élni, megtörténik minden magától.

Szabó Eszternek a napokban jelenik meg harmadik CD-je Colorpop címmel, aminek újdonsága, hogy minden dalt különböző zenei stílusban szólaltat meg. Jelenleg ennek utómunkálatain dolgoznak, és készülnek a bemutató koncertekre. Kontor Tamás családjában mindenki valamilyen hangszeren játszik. Tizenegy éves kora óta gitározik és énekel, hosszú ideig a  Roy és Ádám zenekarban. Nemrég jelent meg a Véletlen hazaérni című lemeze country-rock stílusban, jelenleg egy angol nyelvű albumon dolgozik. A közelmúltban nemzetközi elismerést  kaptak: a Song the Year dalszerző verseny különdíját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!