Megfojtotta az asszonyt, majd 10 napig a halottal élt

Székesfehérvár - Közös ivászatot követően veszekedtek egy szokásosat. Aztán megfojtotta az asszonyt, tíz napig együtt élt a halottal, majd háromszor próbált öngyilkos lenni.

Szabó Zoltán

Történt mindez Seregélyes-Szőlőhegyen,  az  idén, január 5-én.   Hát igen, az élet elképesztő és megrendítő fordulatokat produkál.  Valószínűleg  a 47 éves férfi, K.G.  sem gondolta, hogy egyszer annyira elragadja az indulat,  hogy végez  élettársával.   Most előzetes  letartóztatásban tölti napjait  és egy hete már részt kellett vennie ügyének első tárgyalásán, a Fejér Megyei Bíróságon.  Beismerte, amit tett. 
Azt, hogy      az ivászatot követően, este,  a veszekedés után sáljával megfojtotta K.G.-nét.   Azután lefeküdt aludni, anélkül, hogy   tettéről, az asszony haláláról  bárkinek beszélt volna.      Amikor magához tért, újraélesztéssel   próbálkozott, sikertelenül.  Ágyruhákkal betakarta a holttestet,  majd elment otthonról.
S ezt követően   tíz napig együtt   élt a tetemmel  a házban, a  szomszédok érdeklődésére pedig azt a választ adta, hogy   élettársa elutazott a  rokonaihoz. 
Ráébredt, hogy mit is tett. Meghallgatása során elmondta, hogy háromszor kísérelt meg öngyilkosságot.     Gárdonynál a sínekre feküdt, ám  a vonat  megállt.  Késsel vágta el az ereit,  de a próbálkozás nem sikerült.   Áramot vezetett a testébe egy lecsupaszított vezetékkel,  de valamit elrontott, mert  ez sem jött össze. Mindezeket ő mesélte el.
Az  viszont tény, hogy  élettársa volt férjét levélben értesítette     a történtekről. Azt is leírta, törje be a ház ajtaját, mert ő öngyilkosságot követ el.  A  volt férj különleges ember.  Akkor is  rendszeresen figyellemel kísérte   egykori felesége életét, amikor az már mással élt,  és hetente-kéthetente élelmet vitt neki.  Szóval, ez a férfi   felbontotta  a levelet és természetesen értesítette a rendőrséget. Az első két alkalommal sikertelenül. A két különböző  rendőri szerv úgy vélte,  nem  rá tartozik az ügy. Végül az általánosan ismert hívószámmal próbálkozott.     Némi idő elteltével végre megérkezett a rendőrség.
Az  asszony holtestét az ágy mellett találták meg,  s az eltelt tíz nap  bizony már nyomokat hagyott a testen.  K. A.-t január 16-án vették őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba helyzeték. A tárgyaláson  Soós Gyula  tanácsa előtt  az ügyész imertette  a vádiratot: emberölés a vád.  Négy tanút hallgattak meg,  a szomszédokat és  a volt férjet.  A  tárgyalás október 14-én folytatódik, az igazásügyi orvos- és elmeszakértőket hallgatják meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!