Leszalámizás a Hankooknál? Tárgyalt a cégvezetés és a szakszervezet

Dunaújváros - Együttműködési megállapodásról tárgyaltak szerdán a Hankook szakszervezete és a cég vezetői.

Pekarek János

A Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezete és a cégvezetés közötti együttműködési megállapodás tervezetéről tárgyaltak a Hankook Tire Magyarország Kft. dunaújvárosi gyárában.
Roy Katalin, a gyár szóvivője a tárgyalásról lapunknak elmondta: a megállapodás szövegtervezét, valamint a szakszervezeti aktivisták helyzetét is megbeszélték, a tárgyalásokat hamarosan folytatják. Megjegyezte: a cég a napokban vesz fel harminc új dolgozót. Szerkesztőségünk információi szerint egy szakszervezeti aktivistát el akartak távolítani a gyárból a tárgyalást megelőző napon: erről a szóvivő annyit mondott, hogy egy alkalmazottjuk, egyben szakszervezeti tisztviselő határozott időre kötött szerződése augusztusban lejárna - a tervek szerint ezt a szerződést nem hosszabbítják meg, ám az illető gyárból való eltávolítása szóba sem került.
Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének alelnöke, a tárgyalódelegáció egyik tagja azonban úgy fogalmazott: a tárgyalás során érdemi előrelépés nem történt. Hozzátette: úgy véli, hogy a szakszervezet leszalámizása, tagjainak elszigetelése zajlik. Mint arról korábban már lapunkban is beszámoltunk, a szakszervezet valamint a Hankook gyár vezetése között sokáig nem volt meg a megfelelő összhang, mára azonban a koreai cég is elfogadta az érdekvédelmi szervezet működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!