Háromszáz új munkahely jöhet létre a volt szovjet laktanya területén

Polgárdi - Százhúszmillió forintos európai uniós támogatáshoz száznyolcvanat tett hozzá a helyi önkormányzat háromszáz új munkahely reményében - új ipari területet adtak át szerdán a városban.

Ármás János


A cél a "munkaerő-visszaszívás", amelyet az önkormányzat is támogat
Fotó: FMH

Az új iparterület 12 vállalkozásnak nyújt lehetőséget. A város a volt szovjet laktanya területén gazdasági-ipari terület létesítésére EU-támogatásra pályázott. A polgárdi projekt keretében 1640 méter vízvezeték, 1674 méter szennyvízvezeték, 1473 méter csapadékvíz-vezeték épült meg, és 2177 méter hosszú út is elkészült.

- A 2007-2008-as időszakban az Új Magyarország fejlesztési terv aktuális pályázatára nyolc értékelhető projekt érkezett be hozzánk - tájékoztatott Matisz János, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. ügyvezető igazgatója, megjegyezve, ebből kettő volt a Fejér megyei, a polgárdi program mellett a regionális fejlesztési tanács az Alba Innovációs Park megújításának első ütemét támogatta 46,6 millió forinttal.

Több cég meg is előzte a pályázatot és már az eredményhirdetés előtt betelepült - mutatja Kuti Csaba projekt-menedzser (aki korábban nyolc éven át elnökölte Veszprém megye önkormányzati közgyűlését), megjegyezve, a program legfontosabb célja, hogy minél magasabb termelési értéket felmutató vállalkozásokat tudjanak a parkba betelepíteni. Gyorsan rögzítendő tehát: nincs még meg a tizenkét vállalkozás, de a helyhatóság elsősorban és alapvetően azoknak szeretne lehetőséget adni, akik a Polgárdiból, illetve vonzáskörzetéből jelenleg még Székesfehérvárra bejáró szakképzett munkavállalóknak helyben tudnak a megélhetéshez szükséges elfoglaltságot biztosítani. Ez egyfajta "munkaerő-visszaszívás", de ezt a felelősséget az önkormányzat vállalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!