Július 1-jétől megszűntetik a jelenlegi lakástámogatást!

Július 1-től felfüggeszti a kabinet a jelenlegi lakástámogatási rendszert - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő a kabinet szerdai ülését követően.

feol.hu

Hozzátette: erre a lépésre elsősorban a költségvetési kiadások csökkentése miatt van szükség, a jövőben a kormány csak a fiatalok első lakáshoz jutását támogatja majd.
Budai Bernadett elmondta, hogy az új, igazságosabb és célzottabb lakástámogatási rendszer bevezetéséről szóló javaslatot a kabinet első olvasatban tárgyalta meg. A szóvivő közölte: a fiatalok első lakáshoz jutásáról szóló javaslatról a kormány várhatóan a következő ülésén dönt.
A tervezett változtatások indokaként Budai Bernadett hangsúlyozta, hogy a gazdasági világválság miatt a rendelkezésre álló forrásokat takarékosabban, a válság enyhítését közvetlenül szolgáló célokra kell fordítani. A célokról szólva a munkahelymegtartást és új munkahelyteremtést emelte ki.
Kérdésre válaszolva Budai Bernadett elmondta: az IMF várhatóan elfogadja az új rendszert, mert az a meghatározott kereteket belül mozog.
Az MTI kedden számolt be arról, hogy a kormány október 1-jétől, a júliustól megszűnő szocpol helyett új lakástámogatási rendszert vezet be, és ezzel három év alatt 170 milliárd forintot takarít meg.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!