Változó bírságolási rendszer, méltányosság nincs

FMH - A jövőben nem a sebességtúllépés százalékos, hanem a kilométer/órában megadott mértékétől függ milyen összegű bírságra számíthat a járművezető.

feol.hu

Erről az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti vezetői beszéltek keddi sajtótájékoztatójukon annak kapcsán, hogy változnak a gépjármű üzembentartójára vonatkozó rendelkezések május 1-jén.
 
Komáromi Endre, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetője elmondta: a jövőben nincs lehetőség arra, hogy a bírságot kiszabó határozatot méltányosságból módosítsák, vagy visszavonják. Az ezredes az MTI kérdésére azt mondta: tavaly 40-50 ezer ilyen kérelmet nyújtottak be és összességében 400 ezer, az objektív felelősség hatálya alá tartozó ügyben jártak el.
    
A módosításokat a május 2-ától induló eljárásokban kell alkalmazni, ezért előfordulhat, hogy egy áprilisban elkövetett cselekményt - a májusban indult eljárásban - már az új szabályok szerint bírálnak el.
 (MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!