A dokumentumfilmek fenegyereke ismét forgat!

FMH - Az amerikai gazdasági válságról készíti új dokumentumfilmjét Michael Moore, az elkötelezett módon demokrata dokumentumfilmes. Most arra kíváncsi, hogyan szavaztak a képviselők és szenátorok a bankszektor támogatását célzó őszi mentőcsomagról?

feol.hu

Az amerikai dokumentumfilm műfajának fenegyereke, a szókimondásáról híres Oscar-díjas rendező az utóbbi napokban a washingtoni Capitoliumban forgatott; képviselőket és szenátorokat akart lencse- és mikrofonvégre kapni azzal kapcsolatban, hogyan szavaztak a bankszektor támogatását célzó tavaly őszi mentőcsomagról.
"A szokásos gyanús alakok nem hajlandók nyilatkozni, de igyekszünk néhányat elkapni" - mondta a rendező a The Huffington Post hírportálnak. Moore a szenátus pénzügyi bizottságának nyitott meghallgatásán is részt vett elmaradhatatlan baseball-sapkájában.
Moore-nak határozott véleménye van a válságról és a bankmentő akcióról, de nem ahhoz keres igazoló érveket, hanem bennfentesek véleményére kíváncsi, például azokéra, akik ellenezték a Bush-kormány által kezdeményezett mentőcsomagot.
A dokumentumfilmes rendező szélesebb értelemben arra keres magyarázatot, "hogyan fajulhattak idáig a dolgok". Előző héten a New York-i Wall Streeten forgatott, ahol elmondása szerint komédia folyik. Arról is beszélt, hogy az, amit a Capitoliumon látott és hallott, csak feldühítette.
"A közönség igencsak meg fog lepődni, ha megnézi ezt a filmet, bármit is vél tudni a helyzetről" - mondta Michael Moore, aki nem szeret beszélni készülő filmjeiről, de azt elmondta, hogy meg tudott nyerni néhány bátor embert, akik segítettek fellebbenteni a fátylat az amerikai történelem legnagyobb svindlijéről.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!