Nincs ekkora különbség

<strong>Székesfehérvár</strong> - Befejeződött az Európa-bajnokság, de az UEFA szakmai elemzői még dolgoznak a torna értékelésén. A bizottság tagja, Mezey György gyors számvetést készített a döntőn látottakról.

Matók János

Zsúfolásig megtelt a bécsi stadion lelátója a Spanyolország-Németország fináléra, a lelátókon több hazánkfia is helyet foglalt. Székesfehérvár is képviseltette magát, hiszen az FC Fehérvár többségi tulajdonosa, Garancsi István mellett Warvasovszky Tihamér polgármester is a helyszínen látta a döntőt. Ők mint nézők, Mezey György viszont az UEFA szakmai elemző bizottságának a tagjaként végezte el a hivatalos feladatát.

Miként értékeli a két csapat összecsapását?

- Ez egy érdekes dolog, mert az 1-0 ellenére is sokkal magabiztosabb győzelmet arattak a spanyolok, mint ahogy azt a két csapat értékei alapján elvárhattuk volna. Ekkora különbséget én azért sem vártam, mert ez alapvetően nincs is meg a két csapat között. Számomra az okozta a legnagyobb csalódást, hogy a legnagyobb fegyverüket: az egy másodpercig sem hagyjuk nyugodtan az ellenfelet, ezt a németek nem valósították meg. Sőt, egyfajta latinos stílusú védekezést alkalmaztak. Az is érdekes, hogy az Eb legjobb 23 játékosa közé 8 spanyol került be, pedig ennyivel azért nem nőttek a mezőny fölé. Ez viszont komoly elemzést kíván. Ám az is tény: a különböző korosztályos tornákat már hosszú évek óta a spanyolok nyerték, de felnőtt szinten nem volt kiemelkedő eredményük. A statisztika szerint most viszont ennek kellett bekövetkeznie.

- Látott szakmai újdonságot, s ha igen, azt alkalmazza majd az FC Fehérvár? 

- Kell még egy kis idő, hogy az első benyomások után végleg letisztuljon a kép. Egyébként folyamatosan tartottuk a kapcsolatot Disztl Lászlóval, s lesz olyan dolog, amit hasznosítunk.

- Egyénileg melyik futballista nyerte el a tetszését?

Látogasson el az enteo focidrukkerek klubjába!

- Nekem egyértelműen a spanyolok kapusa, Iker Casillas tetszett a legjobban, mert szerintem ő nyújtotta a legjobb teljesítményt, végig az Európa-bajnokságon talán ő hozta a legtöbbet a győztes spanyol válogatottból. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!