Kettős gyilkosság: októberben jogerős?

Dunaújváros (szs) - Október végén születhet jogerős ítélet a baracsi kettős gyilkosság ügyében. Első fokon életfogytig tartó szabadságvesztést kapott az anya.

nincs nev

A Fejér Megyei Bíróság még májusban hozta meg elsőfokú ítéletét a Szenttornyay házaspár brutális meggyilkolása ügyében. A nyugdíjas házaspárt 2005. augusztusában baracsi hétvégi házukban verték agyon pár ezer forintért.
Csikós Béláné elsőrendű vádlottat, valamint fiát, az ügyben másodrendű vádlottként szereplő Csikós Gábort egy rendbeli, társtettesként, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében, valamint kifosztás, lopás vétségének kísérlete és személyi szabadság megsértése bűntettében találták bűnösnek.
Az anyát a fenti bűncselekményeken kívül egy rendbeli rablás bűntettében is elmarasztalták.
Csikósnét első fokon, nem jogerősen fegyház fokozatban letöltendő, életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, ahonnan legkorábban húsz év múlva bocsátható feltételes  szabadságra.  Mellékbüntetésként tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.
Fia a bűncselekmény elkövetésekor még nem töltötte be tizennyolcadik életévét, így tizenegy év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést kapott azzal, hogy huszonegy éves kora után fegyházba kell átszállítani.
Az ítélet nem jogerős, hiszen mind az ügyészség, mind a védelem, mind pedig a vádlottak fellebbezést nyújtottak be. Az ügyészség azt szeretné, ha harminc évnél korábban nem lenne szabadon bocsátható az elsőrendű vádlott, és ha a másodrendű vádlottat a rablás miatt is elmarasztalnák társtettesként.
A védelem enyhítésért, Csikós Gábor esetében pedig felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. Dr. Czine Ágnes, a Fővárosi Ítélőtábla Büntető Kollégiumának vezetője lapunk megkeresésére  elmondta:  az ítélőtábla október 31-ére tűzte ki a tárgyalást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!