Cece

2014.03.27. 15:20

Sportbál és szalagtűző – Oxigénbuborékok Cecéről

Cece – A Cecei Általános Iskola és a Cecei Polgári Sport Egyesület sportbált rendez március 29-én, szombaton 19 órától az iskolánál. A rendezvényen értékelik a sportegyesület korosztályos csapatainak eredményeit, a batyubálon zene, tánc és tombola várja a vendégeket.

V. Varga József

A sok éves gyakorlatnak megfelelően az általános iskola végzősei rendhagyó fizikaórán vettek részt Budapesten. A Magyar Elektrotechnikai Múzeumban Jarosievitz Zoltán szakvezető fogadta a gyerekeket, akik az izgalmas bemutató kísérleteken keresztül, illetve a demonstrációs eszközök interaktív használatával szembesülhettek az elektrosztatika és az elektrodinamika egyes törvényszerűségeivel.

Kacz Kornélia Réka 7. osztályos tanuló térségi szinten kiemelkedő eredményt elérve a Zrínyi Ilona matematika versenyen megyei 7. helyezést ért el, a Lotz János helyesírási és szövegértési versenyen 8. lett.

Az első, második, illetve az ötödik, hatodik évfolyamos diákok szüleinek kötelező választaniuk, hogy szeptembertől gyermekük hittan és erkölcstan, vagy erkölcstan foglalkozáson vesz-e részt. A tájékoztató napon Szabó Péterné Márta református lelkipásztor, Kallós Péter katolikus plébános és Simon Andrea katolikus hitoktató mondta el gondolatait, majd Király László iskolaigazgató ismertette a törvényi lehetőségeket.

Boros Mátyás a Víz világnapi rajzverseny kiállítás-megnyitóján Fotó: Cecei iskola

Az Oxigénbuborékok, Csilléry Klaudia és Hegyi Vanda harmadik, az Ózongirls, Barsi Alexandra és Meister Kinga ötödik helyezést ért el a sárbogárdi Petőfi gimnáziumban megrendezett komplex természettudományi versenyen. A megmérettetésre Csajtaniné Szabó Ágnes készítette fel a lányokat.

A nyolcadik osztályosok szalagtűző ünnepségére a szülők, a tanárok és a hetedikesek is hivatalosak voltak. Király László igazgató arra emlékeztetett, hogy a „vén diákok” számára az iskolás évek egyik szakasza hamarosan lezárul. A 7. osztályosok rövid műsorukba ágyazva „jó tanácsokkal” látták el diáktársaikat, a végzősök pedig humoros előadással, látványos bemutatóval és filmvetítéssel elevenítették fel a maguk mögött hagyott éveket.

Az Oxigénbuborékok – Klaudia és Vanda – tanárnőjükkel, Ágnessel Fotó: Cecei iskola

A partneri kapcsolatok erősítéseként márciusban ismét nyílt napokat rendeztek a szülők és a hozzátartozók számára az iskolában. A látogatók megismerkedtek az iskola és az osztályok életével, a gyerekek iskolai teljesítményével, magatartásával és közösségi viszonyaival, betekintést nyertek a pedagógusok mindennapi munkájába, feltehették kérdéseiket.

Király László igazgató meglátogatta a beiskolázási körzetbe tartozó óvodákat: a szülőket Cecén, Sáregresen és Vajtán tájékoztatta a következő tanév elképzeléseiről. Az óvodásoknak és az óvónőknek április 9-én mutatják be a cecei iskolát. A beiratkozás előtti héten, április 24-én 15 órától baráti találkozóra várják a leendő első osztályosokat és szüleiket.

A Bali István, Kacz Kornélia Réka és Pordány Emese alkotta cecei csapat Fehérváron „vendégszerepelt”, s a Víz világnapja jegyében szervezett megyei természetismereti szóbeli versenyen a középmezőnyben végzett. A víz védelmével kapcsolatos rajzversenyen külön dicséretben részült Boros Mátyás Kristóf, az iskola csatlakozott az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet által meghiretett Happy Víz programhoz.

Ingyenes vetőmagok az iskolából. Elvetik, gondozzák, dokumentálják Fotó: Cecei iskola

Az általános iskolában mindig nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges életmód népszerűsítésére, a mozgás, a sport fontosságára. Legutóbb hét diákkal képviseltették magukat a sárbogárdi mezei futóversenyen, a Bozsik programban két korosztályos csapatuk futballozik, az önkormányzat támogatásával életmód klubot szerveztek.

Az előző évekhez hasonlóan ismét lehet vetőmagokat igényelni a Vesd bele magad! programban az általános iskola titkárságán. A szülők és a diákok a vetőmagcsomag átvételével vállalják, hogy saját kertjükben elvetik a magvakat, majd gondozzák az ágyásokat, s minderről fotódokumentációt készítenek. A program célja, hogy támogassa a diákok önellátásra való felkészülését, és felhívja a figyelmet a szülők és gyerekek együttes élményeinek erősítésére, ami gyakorlati haszonnal is járhat. A kezdeményezés jól illik az általános iskola ökotudatos programjába, mindenkinek sikerrel kecsegtet, hiszen csupán néhány négyzetméter földre, a magokra és a munkára van szükség a siker érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!