Bulvár

2009.10.30. 11:16

Óriási siker a Jackson-film, az Oscarra is benevezik

FMH - Nemzetközi forgalmazása első napján az észak-amerikai jegyeladásokkal együtt több mint 20 millió dolláros (3,7 milliárd forintos) mozibevételt hozott a This Is It című Michael Jackson-film, amitől Oscart remél a Sony stúdió.

feol.hu

Az amerikai és kanadai filmszínházakban 7,4 milliós (1,4 milliárd forintos) bevételt jegyeztek fel, míg a világ 99 országában - köztük Magyarországon - 12,7 millió dolláros (2,3 milliárd forintos) jegyeladást számoltak össze szerdán.
Az adatok szerint Nagy-Britanniában 1,9 millió dollár, Franciaországban 1,4 millió dollár, Japánban 1,2 millió dollár, Németországban pedig 1,1 millió dollár folyt be a mozijegyekből.
A júniusban elhunyt Michael Jackson utolsó koncertpróbáinak felvételeiből összevágott, mintegy kétórás produkciót csütörtökön további tíz országban mutatták be.
A Sony filmstúdió csütörtökön bejelentette, hogy a filmet indítani fogják az Oscar-versenyben a legjobb film díjáért. Bár a dokumentumfilmes jelölésről már lekéstek, számos egyéb kategóriában, köztük a hang, a vágás, a rendezés terén is ringbe szállhatnak az Amerikai Filmakadémia díjaiért. Annak ellenére, hogy zenés filmről van szó, a dalok nem kifejezetten a film számára készültek, ezért a zenei anyag nem kerülhet versenybe.
A rendező Kenny Ortega - aki mintegy százórányi felvett anyagból rakta össze a produkciót - arra unszolta a közönséget, hogy aki csak tudja, nézze meg a filmet, mert az "egy briliáns emberről szóló csodálatos történet". Hozzátette: az Oscar-díj "csak vágyálom", de egy ilyen elismerés méltó visszhangja lenne Jackson utolsó munkájának. "Megérdemel egyet. Gyerünk, emberek!" - sürgetett Ortega.
 A Variety szerkesztője, Steven Gaydos úgy vélte, mivel idén ötről tízre bővítették a legjobb film díjára nevezhetők körét, a This Is It nagyobb eséllyel pályázhat a filmakadémia díjára. A szakember Ortega munkáját nagyra értékelve a rendezői Oscar elnyerését sem tartotta kizártnak.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!