Bulvár

2015.01.23. 16:35

Világháló - A közösségi média heti gyöngyszemei

Ezekre kattintottak a héten a netezők.

Megmosolyogtató fotósorozat egy kislány és apukája cselekvéseiről

Emlékeznek azokra a fotókra, amikor a kisgyerekeket különböző vidám jelmezekbe öltöztetve, akár kis virágnak, akár méhecskének fotózták le? A MoodyPhotography újraéleztette a gyerekfotózást és egy apukát kapott lencsevégre kislányával mókásnál mókásabb helyzetekben. A Facebook az ő fotóiktól volt hangos ezen a héten! Mutatunk a fényképekből néhányat!

Tóth Vera esete a bulvármédiával

A tapolcai énekesnő párjának telefonját ellopták a közelmúltban. Veráék azonban nem voltak elégedettek a rendőrségi jegyzőkönyv felvételekor és dühös hangulatát megosztotta ismerőseivel a Facebook-on. A bulvársajtó ezt felkapta és kiforgatta az énekesnő szavait. Vera az esetet követően így írt erről rajongói oldalán:

„Én csak elmondtam a véleményem, nem a nagy nyilvánosságnak szántam, hanem a barátaimnak és elnézést, ha ezzel valakit megbántottam. El voltam keseredve akkor, abban a pillanatban és hirtelen felindulásból követtem el a kiírást! A postom azóta eltűnt a privát oldalamról, de nem én töröltem. Érdekes. Kérem ezentúl is inkább a szakmai életemmel foglalkozzanak, mert amíg egy ilyen ügy azonnal napvilágot lát, mi a menedzsmentemmel és a zenészeimmel fáradhatatlan munkával dolgozunk az újabb előadásokon és sajnos sokkal nehezebb az emberek tudomására hozni egy koncertet, mint egy telefonlopást! Ez nagyon szomorú dolog egy előadóművész számára, aki azon dolgozik nap mint nap, hogy ebbe a fura világba értékek kerüljenek ki..."

A franciák nem írnak e-mailt

Klausz Melinda közösségimédia-tanácsadó rovata

A franciák igen lelkes anyanyelvet védő nép, így náluk néhány kifejezés nem azonos az angol megfelelővel. A CD-ROM „cédérom", az e-mail pedig courriel.

A francia Commission Générale de Terminologie et de Néologisme (termilológiákkal és neologizmusokkal foglalkozó nyelvészeti bizottság) a hashtag szót is átírta 2013. januárjában. Nyelvvédelem címszóval tulajdonképpen száműzte a francia nyelvből a címkézés eredeti kifejezését, helyette a zenei kottákban használatos kettőskereszt jel francia elnevezését, a mot-diese szót ajánlja. Mivel a hatóság azonban nem tilthat be szavakat, így a közszolgálati médiában és a hivatalos állami csatornákon tűnt el a hashtag valamint az e-mail szó.

A baglyok még mindig nem azok, amiknek látszanak...

A TwinPeaks sorozat CIA ügynöke, Cooper ügynök újra visszatér a képernyőre. A héten írta alá szerződését a népszerű film 2016-os folytatásáról. A 25. évfordulóra megérkező harmadik évadba nem csupán KyleMacLachlan, hanem a rendező David Lynch is visszatér, sőt a tervek szerint az egész évadot ő fogja rendezni.

Fotó: YouTube

Nyárom a Random trip csapata is fellépett Veszprémben. A koncert előtt forgattak egy igazán vidám improvizációs videót a Hősök csapatával.

Mit kiabál Ronaldo?

A hónap kérdése a közösségi médiában: Mit is kiabálhatott a Real Madrid játékosa miután átvette a legjobb focistának járó Aranylabdát?

Cristiano Ronaldó aranylabda-díjat vehetett át a minap. A gratulációt követő rövid ünnepi beszédében a focista beleüvöltött a mikrofonba. Mivel nem lehetett érteni pontosan, mit is kiabált, számos verzió látott napvilágot a közösségi média felületeken. A Daily Mail szerint „TWOOO!" volt az a szó, amit kiáltott, az A Bola nevezetű spanyol sportújság szerint azonban egész egyszerűen csak csatakiáltást hallatott a sztár.

Tessék mondani, én most róka vagyok vagy kutya? Kicsit elbizonytalanodtam... Fotó: pigsgram

Bárki név nélkül fejezheti ki szolidaritását a francia áldozatokkal és egyben kiállását a szólásszabadságért a mobiltelefonokra ingyenesen letölthető Jesuis Charlie alkalmazással. Fotó: Archív




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!