Bicske

2012.12.28. 13:23

Adventi angyalok kertje Bicskén

Bicske – Kék köpenybe burkolózott angyal költözött a Hősök terére, a kisparkba advent első vasárnapján. Követte őt a piros palástos, majd a fehér ruhás társa, s a hétvégén a lila öltözékes szárnyas negyedik.

Zsohár Melinda

Betlehem szinte minden településen áll, s nemcsak a templom előtt, vagy annak közelében. Bicskén a katolikus templom előtt hatalmas szalmabálákból alkotott kedves figurák magasodnak a tér fölé, ahol ilyenkor oly szívesen megfordulnak a gyerekek. A régi és újból városházaként működő patinás épület előtti parkba pedig négy angyal köszöntését tervezték az idei adventben. Lovasné Báder Katalin készítette el a figurákat, amelyekhez szép történet is társul. A gyermekintézmények vállalták magukra a gyertyagyújtásokhoz a műsort, énekek, versek szálltak fel a szabad ég felé a hétvégéken.

Fotó: Zsohár Melinda

A kék köpenyes angyal segített ráhangolódni az ünnepre, a piros palástos az ajándékozás örömére igyekszik megtanítani, szól a mese. A fehér ruhás angyal hozza a fényt, s a lila lepelbe öltözött negyedik a béke követe lesz. A tér több régi épületegyüttesével büszkélkedik, folyamatosan felújították, szépítették a kisváros központját. Szobrok, szép burkolat, fák, bokrok veszik körül a bíróság, a templomok, az iskolák környékét, amelyek így télen is mutatósak. Az angyalokkal és a betlehemmel igazi karácsonyi hangulatba burkolózott minden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!