Közösség

2017.10.24. 11:39

Közösen tették rendbe a temetőt Beloianniszban

Társadalmi munka keretében takarították ki a temetőt, a közelgő halottak napjára készülődve.

Boka Erika (civil)

Több éve már, hogy október második felében társadalmi munkát szervezünk Beloianniszban a temető rendbe tételére, a sírok gondozására. A falubeliek első szóra jöttek: civil szervezetek, családok, közösségek, idősek és fiatalok szánták rá hétvégéjüket a takarításra. Beloiannisz temetőjében sok olyan sír van, amelynek hozzátartozói nemhogy a faluban, de Magyarországon sem élnek már, innen eredt az ötlet, hogy miután a környezetet megfelelőnek találtuk, pár éve már a sírokat is gondozzuk. Azután november 1-jén vagy 2-án délután kimegyünk sok-sok virággal és mécsessel, ugyanígy, közösen, és minden sírra teszünk pár szál virágot, s gyertyát gyújtunk azoknak, akikhez rokon nem ért ide halottak napjára. Az internet áldása, hogy ennek a tevékenységnek mozzanatait megoszthatjuk (elsősorban) görögországi volt falubeli lakókkal, akik örömmel látják: senkiről sem feledkezünk meg az emlékezés napjaiban.

Balról a polgármester, Papalexisz Kosztasz
Fotós: Boka Erika

Idén a hosszú hétvégén vártuk aktivistáinkat: mintegy 25 fő jött kerti szerszámokkal felszerelkezve szombaton délelőtt. Hívtuk az eseményre Beloiannisz díszpolgárát, a görög parlamenti szószólót is, Koranisz Laokratisz pedig szívesen jött és részt vett a munkában. Egy hét múlva, november elsején, szerdán 16 órakor szól majd a harang halottainkért, és visszük ki a mécseseket, virágokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!