Beloiannisz

2016.07.11. 12:58

Túra Zeusz fürdőkádjához

Beloiannisz, Nei Pori – Fáradtan, új élményekkel gazdagodva tértek haza görögországi útjukról a helyi általános iskolások.

Sebestyén Lilla

Rengeteg kalandban volt részük a Nikosz Beloiannisz ÁMK tanulóinak az elmúlt két hétben. A gyerekek – egészen pontosan 23 nebuló – a budapesti Manolisz Glezosz 12 évfolyamos Kiegészítő Görög Nyelvoktató Iskola diákjaival utaztak el Görögországba. A csoport június 27-én indult el Nei Poriba, ahol egy három- emeletes, hatalmas apartmanházban, együtt szállásolták el őket.

– Összesen negyvenhárom gyermek és öt felnőtt kísérő – köztük én is – lépte át Görögország határát az első turnusban. A második csoport a napokban indult el az őshaza felé. A gyerekek és mi, felvigyázók is nagyon elfáradtunk az utazás végére, de minden pillanatát élveztük – mondja el Vengrinyák Edit, a budapesti iskola igazgatóhelyettese. A tanárnőtől azt is megtudom: a gyerekek Görögország legszebb tájait fedezhették fel maguknak: jártak az Olümposz lábánál fekvő völgyben, megnézték a Zeusz fürdőkádjaként is emlegetett vízesést, megmászták a Meteorákat, és barangoltak a környező falvakban is, de a legjobban a strandolást és a fürdőzést élvezték a tengerben. – Igazán vegyes volt a csoport életkor szempontjából. Velünk tartott a hatéves elsős és a húsz esztendős végzős is az utazásra, de az életkorbeli különbségek még az előnyünkre is váltak: a nagyobbak óvták, terelgették a kicsiket. Egy rendkívül összetartó, jólnevelt csapat volt, egyedül az alvással akadtak gondok: azt ugyanis senki nem akart. Napközben pedig nem volt túl sok idő a pihenésre, a kirándulások mellett ugyanis számos programot szerveztünk a diákoknak. Görög dalokat tanultak, rendeztünk Ki-mit-tud?-ot, vetélkedőket, játékokat, és a görög mitológiáról is tanultunk egy keveset – újságolja el az igazgatóhelyettes. aki azt is elmondja: a második turnus július 13-án tér haza Magyarországra, minden valószínűség szerint, hasonló, jó élményekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!