Belföld

2009.10.12. 15:06

Megnyílt a magyarországi szerb kisebbség kulturális központja Budapesten

A szerb és a magyar államfő jelenlétében megnyílt a magyarországi szerb kisebbség kulturális központja hétfőn Budapesten. Boris Tadic szerb államfő a megnyitón hangsúlyozta, hogy erős a szerb és a magyar kultúra összefonódása.

feol.hu

Alexov Ljubomír, a Szerb Országos Önkormányzat elnöke a kulturális központ megnyitóján hangsúlyozta, hogy "ablakot nyit a kultúrára" a Nagymező utcában található intézmény, amely a magyarországi és a szerbiai kultúra bemutatása mellett helyet kíván adni a vajdasági magyarság kulturális rendezvényeinek is, ha erre igény mutatkozik.
Elmondta, hogy a magyarországi szerb közösség százmillió forintot költött a központra, a Miniszterelnöki Hivatalon keresztül pedig 20 millió forintot kaptak a magyar államtól.
Sólyom László köztársasági elnök örömét fejezte ki, amiért Alexov Ljubomír felajánlotta a két nép kultúrájának kölcsönös bemutatását. Az államfő kiemelte, a magyarországi kisebbségeket kollektív jogok is megilletik.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!