Belföld

2009.07.29. 16:32

Massa elhagyta az intenzív osztályt

Budapest - Elhagyta az intenzív osztályt szerdán Felipe Massa, a Forma-1-es Ferrari csapat brazil pilótája, aki a Magyar Nagydíj szombati időmérőjén szenvedett súlyos balesetet.

feol.hu

A maranellói istálló hivatalos honlapján (www.ferrari.com) arról számolt be, hogy az Állami Egészségügyi Központban (ÁEK) lábadozó versenyző beszél, fel tudni ülni, és már az első lépéseket is megtette. A spanyol hírügynökség értesülése szerint pedig a dél-amerikai pilóta már el is hagyta az intenzív osztályt és egy külön szobában helyezték el.
    A Ferrari közleménye alapján Massát az elkövetkezendő napokban még Budapesten kezelik, édesapja ugyanakkor a nap során korábban azt nyilatkozta, hogy fiát már csütörtökön Párizsba szállítják. Luis Antonio Massa a brazil Folha de S. Paulo című újságnak azt mondta, hogy csütörtöktől a francia Gérard Saillant doktor folytatja fia kezelését, aki korábban az ugyancsak ferraris Michael Schumachert is ápolta.
    Szerda este ismét Magyarországra érkezett a Fiat- és Ferrari-elnök Luca di Montezemolo, aki már hétfőn is meglátogatta Massát.
    
A tavalyi világbajnokságon második helyen záró 28 éves versenyzőt szombaton az előtte haladó honfitársa, Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó fejen találta, s ezután 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították be az ÁEK Pap Károly utcai intézményének intenzív osztályára, ahol megoperálták.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!