Belföld

2006.09.22. 02:29

Kis esti sétát tettek a tüntetők

Székesfehérvár (hp) - Fegyelmezetten zajlott le a tegnapi demonstráció, majd a tüntetők végigvonultak a belvároson.

nincs nev

A székely himnusz eléneklése és versek elhangzása után az elmúlt napok forgatókönyvéhez hasonlóan nyugdíjasok, kollégista diákok szóltak a nemzeti színű zászlókkal bőven felszerelkezett egybegyűltekhez. Majd Herman István fejtette ki gondolatait, miszert a posztkommunista vezetőket nem csak országosan, de helyben is le kell váltani, s ki kell követelni végre az alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását. Herman arra biztatta a demonstrálókat, habár nagygyűlés nem lesz, aki teheti, szombaton menjen el az Országházhoz a miniszterelnök lemondásának kikényszerítése érdekében. Ezt követően egyfajta sajtószemle hangzott el a magunk mögött hagyott nap történéseinek, nyilatkozatainak értékelésével.

A Városház téri eseményeket követően a néhány száz fős tömeg rendőri felvezetéssel esti sétát tett a Zichy ligetig, ahol a 17. gyalogezred emlékműve előtt emlékeztek, majd az Ady Endre utcán visszavonultak a Városház térre. Az ígéretek szerint ma is folytatódik a főtéri demonstráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!